NB I

A rutinos szlovák védő és az erdélyi fiatal is tovább bizonyít Gyirmóton

A Gyirmót FC Győr honlapja folyamatosan tájékoztatni szeretné szurkolót a csapat téli felkészüléséről, éppen ezért hét elején rendszeresen a vezetőedző, Urbányi István válaszol a kérdésekre.

– Továbbra is vannak távozóink és igazoltunk is egy kapust. Néhány labdarúgót pedig tesztel a klub. Hogyan alakul a Gyirmót FC Győr játékos kerete?

– A Gyirmót FC Győr teljesen egyértelmű célja az, hogy bent maradjon az első osztályban – árulta el a gyirmótiak mestere. Ehhez pedig a védekezésben és a támadásban is olyan labdarúgókra van szükség, akik már bizonyították, hogy ilyen kiélezett helyzetben is képesek megfelelően teljesíteni. A kapus Nagy Sándor pontosan ilyen játékos és mivel kiváló csapatember, biztos vagyok abban, hogy Sebők Zsolttal jó párost alkotnak majd. A rutinos szlovák védő Kristian Kolcak is jó benyomást tett ránk, így őt és az 1996-os születésű, erdélyi magyar fiút, Veres Szilárdot tovább teszteljük. Vannak olyan meghatározó magyar labdarúgók, akikkel tárgyalunk és lehetnek olyan külföldi erősítéseink is. Az eszkimókról és fókákról szóló közmondást azonban mindenki ismeri és ez jellemző a téli átigazolási lehetőségekre is. Nagyon kevés az olyan leigazolható labdarúgó, aki valódi erősítést jelent és nekik sok ajánlatuk van. Én mint edző természetesen azt szeretném ha már itt lennének, de tiszteletben tartom a klub gazdasági elképzeléseit.

– Ezen a héten szerdán, a Mosonmagyaróvár ellen játszunk felkészülési mérkőzést. Milyen erőfelmérő lehet ez a találkozó?

– Egy nagyon egységes és érett futballt játszó csapat ellen játszunk majd és ez valóban komoly erőpróba lesz. Látni fogom tehát, hogy abból, amit gyakorolunk, mennyit tudunk alkalmazni majd egy jó ellenfél ellen. Azt is remélem, hogy egy lényegesen jobb állapotú műfüves pályán tudunk majd futballozni. Vannak nálunk próbajátékosok és érkeznek is még olyanok, akiket szerdán meg tudunk nézni így mérkőzés körülmények között is. Ez a mérkőzés tehát nagyon hasznos lesz a számunkra és minden tekintetben segíti a felkészülésünket.

Az Urbányi Istvánnal készült teljes interjú ITT olvasható.

címlapkép: G&Zs Photo

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik