NB I

193 centi magas középcsatár érkezett Diósgyőrbe

Szarka Ákos keddtől látogatja Horváth Ferenc edzéseit.

Diósgyőrben edz Szarka Ákos: a 193 centiméter magas középcsatár megérkezett a csapathoz, és keddtől látogatja Horváth Ferenc edzéseit – írja a klubhonlap.

A szlovákiai magyar Szarka Dunaszerdahelyen és Kisudvarnokon nevelkedett, majd a Slovan Bratislava figyelt fel tehetségére, az élvonalban viszont a szintén pozsonyi Petržalka csapatában mutatkozott be. Miután visszatért a kölcsönből, egészen 2013-ig a Slovan mezében játszott, többek között a Videoton elleni Európa Liga-selejtezőn is szerepet kapott a 2012/2013-as szezonban.

Ezen időszakban hat alkalommal a szlovák U21-es válogatottban is pályára lépett. 2013 nyarán előbb kölcsönbe, majd végleg szülővárosába igazolt, ahol a DAC színeiben 64 élvonalbeli találkozón 21 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Legjobb mérkőzése kétségtelenül az előző bajnokságban lejátszott Podbrezová elleni találkozó, ahol négy találattal vette ki a részét az 5-1-es sikerből.

A játékos már Diósgyőrben tartózkodik, és bár a tárgyalások még nem zárultak le a két klub képviselői között, Szarka Ákos a DAC engedélyével holnap reggeltől részt vesz Horváth Ferenc edzésein.

Olvasói sztorik