NB I

Gólparádét rendezett első téli edzőmeccsén a Ferencváros

A Fradi 23-1-re nyert a megyei első osztályú Tevel ellen. Djuricin hetet lőtt, Bognár István egy félidő alatt ért el mesterhármast.

Felkészülési mérkőzés

Ferencvárosi TC – Tevel Medosz SE 23-1 (11-0)
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Tucevic – Lovrencsics, Gera Z., Csonka, Csernik – Böde, Djuricin. Csere: Cukic, Botka, Bognár I., Kundrák, Holczer Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerzők: Djuricin (7), Gera (5), Böde (5), Bognár I. (3), Lovrencsics (2), Kundrák (2), Csukics, Radó, Csernik, illetve Buzás

Szombaton délután a tolna megyei első osztályban szereplő Tevel ellen játszotta első téli felkészülés meccsét a Ferencváros. A Fradi már az első félidőben igazi erődemonstrációt tartott, a 20. percben 6-0 volt az állás.

A folytatásban sem vett vissza a bajnok: Böde már az első játékrészben öt találatnál járt, illetve Djuricin is többször betalált, így a szünetre 11-0-s állással vonultak a csapatok.

A második félidőben a héten igazolt Botka Endre és Bognár István is pályára lépett, a zöld-fehérek pedig folytatták a gólgyártást. Az 57. percben Djuricin is meglőtte maga ötödik gólját, majd három perccel később Bognár is betalált, a Fradi pedig már 16-0-ra vezetett.

A Ferencváros folyamatosan támadott alacsonyabb osztályú ellenfelével szemben, Bognár a 80. percben szabadrúgásból is eredményes volt, csapata pedig már húsz gólnál tartott. A 85. minutumban egy szöglet után Buzás szerezte meg a Tevel szépítő gólját, de a Fradi a hajrában még kettőt vágott – Bognár egy újabb szabadrúgásból mesterhármast ért el –, és végül 23-1-re megnyerte első edzőmeccsét.

– Az első edzőmérkőzésnek általában az a célja egy alacsonyabb osztályú csapat ellen, hogy sok gólt szerezzen a csapat, megmondom őszintén, talán egy kicsit többet is szereztünk, mint amit mindenki várt. De még fontosabb volt, hogy sokat mozogjanak a játékosok, kértük tőlük, hogy ne elégedjenek meg azzal, ha csak gólt szereznek, próbáljanak meg minél többet mozogni. Azt gondolom, hogy ennek is megfelelt a csapat hellyel-közzel, kicsit az önbizalmuknak is jót tett. Kár a bekapott gólért, ugyanakkor a teveliek is megérdemelték, hiszen ennyi gólt amikor kap egy csapat, jót tesz nekik is, ha tudnak szerezni egyet. Köszönjük nekik, hogy eljöttek, sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban. Ahogy a többiek, úgy a fiatalok is jól mozogtak, gólokat szereztek, gólokat készítettek elő, fontos részei voltak a csapatnak, ha így folytatják, akkor közelebb kerülhetnek a kezdőhöz. Mindenki, aki ismeri Bogeszt, tudja, hogy rendkívüli rúgótechnikával rendelkezik, ezt ma bizonyította, reméljük, hogy a folytatás is ilyen lesz – értékelt a lefújás után Máté Csaba segédedző az Üllői129.hu portálnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik