NB I

Újabb játékossal erősített a Debrecen

Varga Kevin a balmazújvárosi kölcsönadás után tér vissza.

Varga Kevin, a DVSC 20 éves játékosa Karcagon kezdett el focizni, majd a Loki utánpótlásában nevelkedett. Legutóbb másfél évig kölcsönben szerepelt az NB II-es Balmazújvárosnál, most pedig Leonel Pontes keze alatt a Debrecen első keretével kezdte meg a téli felkészülést. A fiatal labdarúgó a klubhonlapnakelmondta, 2015 nyarán került kölcsönbe a Balmazújvároshoz, ahol nagyon hasznos időt töltött el.

– Mindenképpen szükséges volt ez az időszak, hisz mégiscsak egy felnőtt csapatnál fejlődhettem, amire azelőtt nem volt lehetőségem, ezért is tartom nagyon hasznosnak. Teljesen más egy ilyen gárdában játszani, más a közeg, mindenki sikerorientált. Közel húsz mérkőzésen léptem pályára, gólokat szereztem, örülök, hogy egy ilyen jó együttesnél tölthettem el másfél szezont. Úgy érzem, nagy lökést adott a karrieremnek. A bajnokság első fordulójában azonban egy kisebb vállsérülést szenvedtem, amely miatt pihenőre kényszerültem. Miután felépültem, már nem tudtam visszaverekedni magam a kezdőcsapatba – mesélte.

Varga Kevin három napja készül együtt a Loki első csapatával. Mint elmondta, eddig nagyon pozitívak a benyomásai Leonel Pontesről.

– A vezetőedzővel még csak néhány alap dologról beszéltünk, milyen poszton játszom, a pálya mely részén érzem magam a legjobban. Elmondtam neki, hogy leginkább a bal szélen érzem magam otthon. Persze, mind a két oldalon kaptam már szerepet, így egyáltalán nem idegen számomra a középpálya egyik széle sem.

A 20 éves focista szerint a DVSC edzésein sokkal nagyobb hangsúly van a labdás játékokon, mint előző csapatánál.

– Mind a futásban, mind az erőnlétben sokszor előkerül a labda. Hasznos, hisz ezzel is a labdaérzékünket fejlesztjük. Pozitívak az eddigi tapasztalataim a tréningekkel kapcsoltban.

A fiatal játékos nem először készül a Loki keretével, sőt 2015-ben egy Ligakupa-mérkőzésen már pályára is lépett az első csapat színeiben.

– Kőkeményen dolgozom majd az edzéseken, igyekszem teljes erőbedobással végezni a feladatokat. Szeretnék megfelelni a stábnak, minden nap azon vagyok, hogy sikerüljön, és minél hamarabb bemutatkozhassak az NB I-ben is.

Olvasói sztorik