NB I

Hiába újították fel, nem játszhat meccseket saját stadionjában az Újpest

Az MLSZ szerint a stadion nem felel meg a sporttörvény előírásainak.

Szerdán megtörtént a felújításon átesett Szusza Ferenc Stadion hatósági bejárása. A Megyeri úti stadion felújítási munkái befejeződtek, ám a hatósági eljárásban résztvevő szervek, az ÁNTSZ, a katasztrófavédelem, az országos mentőszolgálat és a rendőrség képviselői a helyszíni szemle során megállapították, hogy jelenlegi állapotában a stadion nem felel meg a sporttörvény előírásainak, a stadionbiztonsági- és a beléptetőrendszer működésképtelen, a műszaki átadás-átvétel nem fejeződött be, a létesítmény nem rendelkezik használatbavételi engedéllyel sem, így az Újpest FC nem kezdeményezheti a pálya hitelesítési eljárását az MLSZ-től – írja az mlsz.hu.

A hiánypótlást, és a megismételt hatósági bejárást követően kérheti az Újpest FC a pálya hitelesítését – az értesítést követően a hitelesítési eljárásra a lehető legrövidebb időn belül (legfeljebb öt munkanap alatt) sor kerül, így az Újpest FC-nek február elejéig van lehetősége a hibák orvoslására, hogy a stadion alkalmassá váljon az OTP Bank Liga mérkőzéseinek lebonyolítására.

A Szusza Ferenc Stadion befogadóképessége a felújítás során 13 ezer 501-ről 12 ezer 670-re csökkent, a hazai és a vendégszurkolók szektora felcserélődött, a vendégszektorban 2620 szurkoló fér el. A rekonstrukciót a szurkolók kényelemérzetének növelése indokolta: a mosdókat felújították, illetve további büféhelyiségek kerültek kialakításra, emellett a sajtórész is teljesen megújult.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!