NB I

Több tízmilliós tartozás miatt távozott ingyen a Loki csapatkapitánya?

Szakály Péter kilenc év után int búcsút Debrecennek…

Furcsa és megmagyarázhatatlan dolgok történnek a DVSC-nél: nem elég, hogy az együttes rémesen szerepelt a bajnokság őszi idényében (az 5-5-9-es mérleg csak a tizedik helyre elég…), a klub céljai sem igazán világosak. Javában zajlik a leépítés, melynek részeként kedden Geoffrey Castillion, Ognjen Djelmic, Kuti Krisztián, Balogh János és Szakály Péter távozását jelentették be.

Az „áldozatok” közt van a négyszeres bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes csapatkapitány is, aki 2008 óta erősített a Lokit. A hatszoros válogatott Szakály utóbbi időben mutatott gyengébb formájában a Bors szerint közrejátszott az is, hogy a Debrecen több tízmillió (!) forinttal tartozik neki. A lap úgy tudja, noha Szima Gábor tulajdonos mindig azt hangoztatja, nem tartoznak senkinek, Szakály régóta hiába vár a pénzére.

A két fél állítólag egyezséget kötött, Szakály ingyen távozhat, ha lemond az elmaradt béréről.

Cáfol a DVSC

A hajdúsági klub a hivatalos honlapján cáfolta, hogy tartozna Szakály Péternek. Róka Géza cégvezető szavait változtatás nélkül közöljük.
– A megjelentek természetesen nem felelnek meg a valóságnak – kezdte. – Klubunk sem Szakály Péternek, sem más játékosnak egyetlen fillérrel sem tartozik. Érthetetlen, hogyan születhetnek meg újra és újra a klubnak komoly károkat okozó rosszindulatú állítások. Ajánlanám a sajtó képviselőinek, mélyedjenek el az MLSZ üzemeltetési szabályzataiban, és akkor világossá válik számukra, hogy az a klub, amelynek esetlegesen pénzügyi tartozása van, nem vehet részt egyetlen versenyrendszerben sem, nem rendelkezhet érvényes klublicenccel, ezt sem az MLSZ által működtetett pénzügyi monitoringrendszer, sem az MLSZ és az UEFA licencrendszere nem engedi meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik