NB I

Eppel várja már az első tétmeccset, mert ki nem állhatja a téli alapozást

A Honvéd támadója elárulta, melyik lehet az a reális helyezés, amire odaérhet csapata a szezon végén.

A hét elején megkezdte felkészülését a tavaszi idényre a Budapest Honvéd, amely már Botka Endre és Prosser Dániel nélkül folytatja az élvonalbeli küzdelmeket. Az első tréninget követően a csapat támadója, Eppel Márton honlapunknak elárulta, mivel telt a pihenője, valamint azt, szereti-e a téli alapozást.

– Kicsit ki tudtuk pihenni magunkat a szünet alatt, nekem személy szerint azonban sokat kellett tanulnom is, hiszen egyetemre járok és vizsgáim voltak. A barátokkal aztán elutaztunk Milánóba és a családdal is igyekeztem minél több időt tölteni – kezdte a 25 éves csatár, majd a szakmáról is szót ejtett. – Jelenleg a felkészülési időszakban lehetőségünk lesz építkezni, kijavítani a hibáinkat – pl. jobb helyzetkihasználás, pontrúgások elleni védekezés – és még jobban összecsiszolódni. Ezt az utat kell folytatnunk a tavasszal is és akkor ott lehetünk az első háromban. Személy szerint nagyon örülök, hogy már február 11-én Magyar Kupát játszunk a Fradi ellen és nem lesz hosszú a felkészülés, mert én ki nem állhatom ezt az időszakot – vallotta be a Pakson, az MTK-nál és a Dunaújvárosnál is megforduló játékos.

Eppel az őszi szezonban a sérülése miatt csak tizenhárom meccsen lépett pályára, ám így is sikerült hét gólt és egy gólpasszt összehoznia, aminek következtében a szurkolók egyik kedvence lett, akik aztán külön rigmust is írtak a számára.

– Pályafutásom során először fordult elő az őszi szezonban az, hogy a csapatom szurkolótábora dalba foglalta a nevem. Nagyon boldog vagyok emiatt, és jó érzéssel tölt el, remélem, hogy minél több góllal tudom ezt meghálálni nekik. Tizennégy forduló van még hátra, reális célokat kell kitűznünk és nem kell nyomást helyezni a csapatra. A realitás pedig az lehet, hogy odaérünk a dobogóra és kijutunk a nemzetközi porondra, igaz ez a kupagyőztes kilététől függően akár a negyedik hellyel is összejöhet.

A Budapest Honvéd február 11-én játssza első tétmeccsét, és egyből egy komoly összecsapással indítják a tavaszt, hiszen a Groupama Arénában a Ferencváros vendégei lesznek a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján.

– Nagyon nagy keretünk van, sok játékos áll a rendelkezésünkre, szóval a Magyar Kupára is marad energiánk, ott is szeretnénk jól szerepelni. Jó is és rossz is, hogy már a következő fordulóban az FTC lesz az ellenfelünk. Jó, mert ha továbbjutunk, akkor egy komoly vetélytárssal kevesebb, valamint egy hosszú utazás helyett csak tízperces buszozás vár ránk. Abból a szempontból viszont rossz, hogy Magyarország egyik legjobb csapatával csapunk össze, de ez van, ezt hozta a sors – folytatta honlapunknak Eppel, végül arra is kitért, mennyire sikerült összeszoknia a csapat másik gólvágójával, Davide Lanzafaméval. – Jelenleg még az összeszokás fázisában vagyunk, annyira gyorsan nem megy ez, de azt gondolom, nem lesz ezzel gond. A felkészülés alatt sok időnk lesz jobban összeszokni. Igaz, hogy edzéseken már régóta együtt vagyunk, de azért meccsek is kellenek ahhoz, hogy minden flottul menjen, annyit pedig azért még nem játszottunk közösen – mondta zárszóként piros-feketék játékosa.

Olvasói sztorik