NB I

A Haladástól igazolt csatárt az MTK

Az olasz-argentin Leandro Martínez kölcsönben érkezik a kék-fehérekhez.

Az MTK Budapestben folytatja karrierjét Leandro Martínez, aki a Szombathelyi Haladástól érkezik – adta hírül a kék-fehérek hivatalos honlapja.

Az 1989-ben született, jobblábas csatár – kölcsönben, vételi opcióval – immáron az MTK csapatát erősíti. Az olasz származású, Buenos Airesben született Leo, Olaszországban, a Parmában mutatkozott be. 2013-ban érkezett Magyarországra, megfordult a Budapest Honvédban, az ETO FC Győrben, a Haladásban, majd 2016 nyarán az olasz A.S. Lucchese csapatához került, melyben 11 találkozón szerepelt. Az U20-as válogatott játékos eddig 65 mérkőzésen szerepelt a magyar labdarúgás legmagasabb osztályában, és 21 gólt szerzett.

– Sokat tudok az MTK hagyományairól – kezdte első kék-fehérben adott interjúját a csatár. – Fantasztikus a megnyert 23 bajnoki cím, rendkívül büszke vagyok arra, hogy ilyen tradíciókkal rendelkező klubhoz csatlakozhatok. Remélem, hogy hozzá tudok járulni a csapat sikereihez, ha kell, akkor gólokkal, de alapvetően a játékommal.

Domonyai László klubigazgató így kommentálta a csatár érkezését:

– Leo Martínez olyan játékos, aki már bizonyított Magyarországon, tehát nem ismeretlen labdarúgó érkezik hozzánk. A tabellán pillanatnyilag elfoglalt helyezésünk azt kívánja, hogy erősítsünk a csapaton. Elképzelésünk szerint új szerzeményünk beváltja a hozzá fűzött reményeket, és góljaival segíti az MTK Budapestet céljai elérésében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik