NB I

Magyar focistát igazol a BL-győztes

Holland csapathoz távozik a Honvéd tehetsége.

Szerető Krisztofer (Stoke City) után újabb saját nevelésű játékos távozik neves európai csapathoz a Budapest Honvéd Magyar Futball Akadémiájáról. Hivatalosan ugyan még nem zárult le, de már a finisben tart Schön Szabolcs átigazolása, ezt a kispesti csapat tulajdonosa, George F. Hemingway is megerősítette hétfői sajtótájékoztatóján.

– Mindig azt szoktam mondani egy játékos távozásával kapcsolatban, hogy van az a pénz, amiért elmehet. Ebben az esetben is ez történt, megfelelő ajánlatot kaptunk érte, sok sikert kívánunk neki a további pályafutásához – nyilatkozta a tulajdonos.

Hemingway a Digi Sport Reggeli Start című műsorában is beszélt a 16 éves tehetségről, a vezető elmondta, már aláírva elküldték az Ajax Amszterdamnak a játékos szerződését, már csak arra várnak, hogy a holland klub is visszaküldje azt aláírva.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.