NB I

A Werder Brementől igazolhat a Fradi

Az egykori utánpótlás-válogatott Janek Sternberg a bajnok kiszemeltje.

Az Üllői129.huértesülései szerint Janek Sternberg lehet a Ferencvárosi TC egyik lehetséges téli igazolása.

A 24 éves német hátvéd Bad Segesbergben, Schleswig-Holsteinben született. Kisebb csapatok után, 14 évesen csatlakozott a Hamburger SV utánpótláscsapatához. Itt folyamatosan lépett előre a ranglétrán. 2009-ben bekerült a német U18-as válogatottba, ahol négy meccsen számítottak rá.

Húsz éves koráig maradt a Hamburgban, ahol a végén kezdőjátékos volt az egykori BEK-győztes csapat második együttesénél. Az első csapatnál azonban csak a cserepadig jutott, ahol egyébként nem más volt az edzője, mint a Vasas jelenlegi szakvezetője, Michael Oenning.

A több játéklehetőség reményében az északi riválishoz, a Werder Bremenhez igazolt. A Fradi 1991-es kupariválisánál be is jött a számítása, hiszen egy év aklimatizálódás után a felnőtt csapatnál találta magát. A 2014–15-ös szezon volt eddigi legjobbja, amikor 14 meccsen kapott lehetőséget az első osztályban.

Az előző szezonban kilenc alkalommal játszott, még idén ősszel további két alkalommal lépett pályára a Werder Bremen színeiben, a Bundesliga legfelső szintjén. Így összesen 25 első osztályú meccsel a háta mögött érkezhet a Fradihoz.

A játékos elsősorban természetesen a balhátvéd pozíciójában érzi jól magát, de megfordult már baloldali középpályásként is. A beszámolók elsősorban a 182 cm magas játékos gyorsaságát és a harcosságát dicsérik.

Olvasói sztorik