NB I

Szivics elmondta, hol kell megerősíteni a Mezőkövesdet

Szerbiából érkezhet gólerős csatár. Hétfőn indul a munka.

Az elmúlt év végén edzőváltás történt a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es csapatánál: a korábbi tréner, Pintér Attila a másodosztályú Puskás Akadémia FC-hez távozott, helyére azt a Tomiszlav Szivicset igazolták le 2019. június 30-ig, aki ezt megelőzően, egészen december 27-ig a szerb U21-es válogatott szakvezetője volt.

Előzetesen azt tervezték Kövesden, hogy a keret tagjai ma és holnap Budapesten vesznek részt terheléses vizsgálaton, mindez azonban a jövő hétre tolódott – vagyis így a munka január 9-én, hétfőn veszi kezdetét, az első tréninget 10 órától tartja Szivics – írja a boon.hu.

– Addig szabadságon vannak a játékosok, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy hétfőn nem a lehető legjobb fizikai állapotban kell megjelenniük – hangsúlyozta a tréner. – Mindenki tudta, tudja, mi a dolga, és azt is, hogy nagyon kemény felkészülés vár rájuk.

– Videón megnéztem csapatom több őszi meccsét is, elemezgettem, de a magyar bajnokságot azért jól ismerem – árulta el Szivics. – Ezenkívül természetesen tervezgettem az időpontokat, hogy mikor szeretnék edzőmeccseket, ezeket jeleztem a technikai vezetőnknek. Játékosokkal nem beszéltem, nem hívogattam senkit, a keret tagjai a megfelelő időben, az öltözőben mindent meg fognak tudni. Elvileg mindenkinek meg kell jelennie hétfőn, egyedül egy játékosnak, Dombó Dávidnak adtam engedélyt arra, hogy szerdán csatlakozzon, ugyanis hétfőn és kedden egy képzésen vesz részt. Lesz-e edzőtábor? December végén, január elején ilyet már nem lehet intézni, pontosabban lehetőségek vannak, csak én nem szeretem a hirtelen dolgokat, és igazából így, ekkor leszervezni már komolytalan lenne. De nincs ezzel semmi gond, maradunk itthon, a feltételek adottak. Január 25-re például két edzőmérkőzést tervezek, amelynek célja, hogy mindenki megkapja a 90 perces meccs­terhelést.

Ami leginkább izgatja a szurkolókat, szimpatizánsokat, hogy a játékoskeretben milyen változás várható, hogy a volt tréner, Pintér Attila szeretne-e például valakit elvinni magához Felcsútra.

– Tudomásom szerint december végével senkinek sem járt le a szerződése és a kölcsönadási szerződése sem, úgyhogy ha bárki bárkit el szeretne vinni Mezőkövesdről, annak tárgyalnia kell a klubvezetéssel, és majd a vezetőink eldöntik, hogy esetleg kit engednek el, milyen feltételekkel, és kit nem – jelentette ki Szivics. – Két dolog biztos, az egyik: bárkit lehet pótolni. A másik: Mezőkövesden tavasszal is jó csapat lesz. A cél, hogy szép focit mutassunk, ami eredménnyel is párosul, a stílus azonban kicsit másabb lesz, mint az ősszel volt. Az igazolást tekintve helytálló az az információ, hogy jeleztem Tállai András elnök úrnak: egy gólerős csatárt Szerbiából szeretnék igazolni.

A stábot tekintve is van egy változás Mezőkövesden, Szivics segítője ugyanis Bojan Leontijevics lesz.

– Vele a válogatottnál is együtt dolgoztam, de volt a Partizánnál és a Vojvodinánál is. Ő egy doktor, professzor, nem volt könnyű meggyőzni, hogy jöjjön velem Mezőkövesdre, de végül sikerült – mondta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!