NB I

Kidobta a csapatkapitányát a Vasas

Úgy tűnik, nem éppen békében ért véget Czvitkovics angyalföldi karrierje…

Nem éppen hétköznapi módon Czvitkovics Péter a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy felbontotta a szerződését a Vasas.

Íme Czvitkovics Péter bejegyzése:

„Mivel nyilvánvalóan a vezetőség nem tartja fontos hírnek, nekem kell bejelentem: a Vasas ügyvezetője szerződést bontott velem. Vancsa Miklós karácsony előtt jelezte, hogy mivel nem játszottam a meccsek 50%-án kilencven percet, a klub egyoldalúan megszüntetheti a megállapodásunkat. Óvatosan jeleztem, hogy ez azért is fordulhatott elő, mert műtötték a térdem, és noha egyszerű tisztításról volt szó, a klub orvosa teljesen más beavatkozást végzett el…

A vezetőedzőnk az operáció után Hamburgban megnézetett egy specialistával, aki elmondta: érthetetlen és felesleges volt az operáció, nem csoda, hogy néhány hét helyett hat hónap volt a felépülésem, hála ég, hogy végül teljesen rendbe jöttem! A szerződésbontásról én tájékoztattam Oenning mestert, aki semmit nem tudott az ügyvezetői döntésről. Nem az első eset…

Megtisztelő volt, hogy ennek a csodás klubnak a játékosa, Oenning érkezése óta csapatkapitánya lehettem, rengeteg barátot hagyok itt, a szurkolók, a társak és a szakvezetés részéről is mindvégig éreztem a bizalmat és a támogatást. Talán a legjobban az fáj, hogy így vélhetően fel kell adnom a Kubala Akadémián végzett munkámat is, holott nagyon szívesen segítettem a gyerekek felkészítését. Köszönök mindent, Angyalföld, sok sikert!”

Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezető igazgatója ugyancsak a Facebookon reagált Czvitkovics szavaira – bejegyzését változatlan formában közöljük:
„2015 őszén többször érezte a térdét Czvitkovics Péter, akit akkor arra kértem, hogy 2015. decemberében műttesse meg a térdét és februárban már a csapat rendelkezésére állhat , nehogy a felkészülés idején, a műfüvön előjöjjön és mondjuk februárban tartsunk ott hogy meg kell műteni a térdét. Akkor Cicótól azt a választ kaptam, hogy 2 injekcióval április végéig kibírja a térde és az Európa Bajnokság miatti hosszabb nyári szünetben sort kerít a műtétre…..
Nos, természetesen sajnos igazam lett (csináltam én is ezt a sportot) és februárban azzal állt elő Cicó, hogy menthetetlenül meg kell műteni a lábát…..azt tényleg mellékesen teszem hozzá, hogy 2015 decemberében luxusnyaralásra utazott….(igaz alapvetően semmi közöm hozzá, de talán a halasztásnak van).
A club benyelte és fizette a szerződésben foglaltak szerint, azzal a tudattal hogy áprilisban, az utolsó fordulókban teljesen rendben lesz és tud segíteni a bennmaradás kiharcolásában, Cicó állítása szerint. Sajnos Peti lába nem jött rendbe az egész tavaszi szezonban, hogy ez orvosi hiba vagy nem, én nem tudom, de az orvost nem a club javasolja, saját döntése volt. A 2014. februárjában kötött szerződésünkben kikötöttük, hogy 2016. nyarán mindkét fél mondhatja hogy nincs tovább, tehát mi is és Cicó is mondhatta volna hogy nincs tovább, ennek ellenére bár anyagi jellegű változtatásokkal, de érvényben hagytuk a szerződést mindketten.
Az idei ősz első része továbbra is jórészt rehabilitációval telt el és mindenki bízott abban hogy Cicó rendben lesz, ami nagyjából nyár végére be is következett. Az ezt követő időszakban a bajnoki mérkőzéseken 1 alkalommal volt kezdőjátékos valamint talán 4-5-ször csereként jutott szóhoz.
Az őszi szezon befejeztével beszélgetésre invitáltam Cicót, mint ahogy sok mást is a csapatból és meg is beszéltünk egy időpontot amelyet a találkozó előtt 1 órával lemondott, az ügyvédje javaslatára….
Ekkor én élve a szerződésben foglalt megegyezéssel, mivel nem szerepelt a tétmérkőzések 50%-án, hivatalosan is felbontottam a szerződését, melyet postára is adtam.
Igaz és sajnálom, hogy ez pont Karácsony előtt történt, de jogilag az időpontot tekintve csak ekkor tehettem meg, az már egy másik kérdés, hogy a szeretet ünnepe volt a fontos Petinek vagy az újabb nyaralás….(amihez megint csak nincs közöm)!
Szóval, ha valaki úgy érzi hogy club inkorrekt volt Cicóval az szóljon, az általa nagyon sajnált edzőire nemrégiben a club fizette be, tehát ha valaki jószándékú volt vele akkor azok mi voltunk!
Nem kívánok tovább az üggyel foglalkozni, de a tisztánlátás érdekében ez a teljes igazság!
Egyéb dolgokkal nem kívánok foglalkozni, miszerint nem tudattam Michaellel a dolgot, csak annyi hogy egyelőre még én vezetem ezt a clubot, a Vasas érdekeit szem előtt tartva, természetesen tájékoztattuk edzőnket, csak nem tudtunk gyorsabbak lenni Cicónál!
Szebb lett volna mint itt az fb-n…..
Hajrá Vasas!”
Olvasói sztorik