NB I

Alapemberét veszíti a Honvéd, távozik az NB I gólkirályjelöltje?

Több tucatnyi NB I-es játékosnak jár le nyáron a szerződése, az idő a klubokat is sürgeti!

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy a különböző európai bajnokságokban mikortól meddig lehet a 2017-es téli átigazolási szezonban játékosokat igazolni. A részletes listát ITT találhatják olvasóink.

Összeállításunkban most annak néztünk utána, hogy a Transfermarkt legfrissebb adatai alapján az NB I-es klubvezetőket mely játékosok esetében sürgeti az idő eladás vagy szerződéshosszabbítás tekintetében.

Több tucatnyi játékosnak ugyanis 2017. június 30-án lejár a szerződése, ha nem hosszabbítanak, télen kaphatnak értük utoljára átigazolási összeget az egyesületek. A Transfermarkt kimutatása szerint pillanatnyilag ők öten NB I legértékesebb focistái, akiknek kontraktusa már nyáron lejár klubjuknál:

1. Pintér Ádám (Ferencváros, 650 000 euró)
2. Korcsmár Zsolt (Vasas, 650 000 euró)
3. Emir Dilaver (Ferencváros, 550 000 euró)
4. Balogh Balázs (Újpest, 550 000 euró)
5. Danko Lazovics (Videoton, 500 000 euró)

A Rangadó.hu szubjektív szempont szerint TOP5-ös listán gyűjtötte össze azokat a játékosokat, akiknek szintén június 30-án jár le a szerződése, és az elmúlt hetekben lehetséges távozásuk leginkább terítéken szerepelt a sajtóban.

Bognár István

A Diósgyőr játékosa nagy valószínűség szerint januárban távozik a piros-fehérektől. A Ferencváros melletta klub beszámolója szerint más klubok is érdeklődnek a támadó szellemű középpályás iránt. A válogatott bő keretében is számításba vett középpályás akár játékos-cserével, de átigazolási összeg ellenében is távozhat a DVTK-tól.

Feczesin Róbert

A Videoton rutinos támadója a szezon első felében minden sorozatot figyelembe véve tíz góllal és négy gólpasszal segítette a Videotont, a maga nyolc góljával vezeti az összetett góllövőlistát. A 30 éves játékos iránt sajtóhírek szerint Ázsiából érdeklődnek, egy korábbi interjúban az mondta honlapunknak: „nyáron lejár a szerződésem a klubnál, egyelőre semmi nincs kizárva.”

Hidi Patrik

A 26 éves Hidi szerződése is lejár nyáron a Budapest Honvédnál, iránta az olasz harmadosztályú Messina érdeklődiksajtóhírek szerint. A középpályás szinte végigjátszotta az őszt az NB I egyik meglepetéscsapatában, a dobogós kispestieket öt góllal és egy gólpasszal segítette – ahol abszolút alapembernek számít.

Pintér Ádám

A 28 éves válogatott azon játékosok egyike volt, akit az őszi hajrában pihenőre küldött a Ferencváros. Pintér Ádám ősszel adós maradt a kiugró, jó teljesítménnyel; nagy kérdés, van-e a jövője a címvédőnél. Már nyáron szóba került távozása, akkor sajtóhírek szerint csak sérülés miatt nem igazolt Németországba.

Filipe Oliveira

A 32 éves brazil játékos kontraktusa is lejár nyáron a Videotonnál, kérdés, kitölti-e szerződését, vagy még télen átigazolási összeg ellenében távozik. Ősszel alig kapott lehetőséget Henning Bergtől, összesen öt bajnokin jutott szóhoz – pedig korábban alapembernek számított a székesfehérvári klubnál.

Olvasói sztorik