NB I

Lesz változás a Fradinál

Pénteken kezdődik a felkészülés.

A karácsonyi szünet után pénteken találkozik először újra a Ferencvárosi TC kerete. A bajnokság folytatásáig még bő két hónap van, ám a csapat pályaedzője, Máté Csaba szerint sosincs korán elkezdeni az alapozást.

– Tudjuk mi az, amin javítanunk kell. Szeretnénk megvédeni a címünket a bajnokságban és a kupában is. Lesznek változások a csapatban, illetve arra fogunk koncentrálni, hogy mindenkiből kihozzuk a maximumot – mondta Máté Csaba a klub honlapjának. – A játékosok a szünetre is kaptak feladatot. Vannak bizonyos dolgok, amiket el kell végezniük a szabadságuk utolsó időszakában. Erre azért van szükség, hogy ne a nulláról kelljen kezdeni a felkészülést.

A Fradi január 23. és február 1. között Spanyolországban edzőtáborozik, ahol olyan csapatokkal fog mérkőzést játszani, mint a Rapid Wien, a Slovan Liberec és a Sparta Praha.

– A felkészülést még Magyarországon kezdjük, de utána Spanyolországba megyünk, ahol nagyon jó csapatok ellen fogunk játszani. A mérkőzések és edzések közt próbálunk dolgozni a csapategységen is. Már nincs olyan hosszú idő az alapozásra, mint korábban, hiszen már februárban kezdődik a bajnokság, nem pedig márciusban. Úgy gondolom, ebből csak előnyünk származhat, hogy mindössze pár hét a szünet – tette hozzá Máté Csaba.

Olvasói sztorik