Műteni kellett az Újpest második legeredményesebb támadóját

Az edzőtáborra és a felkészülési mérkőzésekre azonban már bevethető állapotban lesz Lázok János.

Az őszi szezon egyik edzésén szakadt le egy kis porcdarab Lázok János jobb térdéből, és bár tudott az esetről, mivel fájdalmat és egyéb hátráltató tényezőt nem érzett, így edzett és játszotta végig a mérkőzéseket – írja a lilák hivatalos honlapja. A házi góllövőlistán négy találattal holtversenyben a második helyen álló csatár beszélt a jelenlegi állapotáról.

– A porcdarab leszakadásakor éreztem egy kisebb fájdalmat, de hamar elmúlt – meséli Lázok. – Az ominózus edzést követően MRI vizsgálatra mentem, ahol látszott is, hogy mi történt. Én először nem akartam megműttetni, azonban, ha a leszakadt porcdarab a tavaszi szezon közepén mozdul el, és akkor kell kivenni, az mérkőzések kihagyását eredményezné, amit semmiképpen nem szerettem volna, így meggyőztek – olvasható az ujpestfc.hu oldalon.

A támadó december végi operációja mindössze negyedóráig tartott, és még aznap elhagyhatta a kórházat. Arra a kérdésre, hogy a műtét mennyire lesz kihatással a januári felkészülésére megnyugtató választ adott.

– Január 6-án veszik ki a varratokat, addig csak a felső testi erősítéseket tudom csinálni. 9-én, amikor mindenki visszatér és elkezdi a munkát, én egy, maximum két hétig külön edzéseket végzek majd, de az szinte biztos, hogy az edzőtáborra és a felkészülési mérkőzésekre már százszázalékos állapotban leszek.