NB I

Stopira: a szurkolóktól kaptam a legszebb karácsonyi ajándékot

A Videoton védője bekerült a 75 éves vidis álomcsapatba.

Tizenkilenc forduló után az első helyen áll az NB I-ben a Videoton FC együttese, amelynek 28 éves védője, Ianique Santos Tavare, azaz Stopira nyilatkozott a hivatalos honlapnak az őszi szezonról, az új posztjáról és egy kedves ajándékról.

– Mindent figyelembe véve úgy érzem, hogy pozitívan tekinthetünk vissza az őszi szezonunkra – kezdte Stopira. – Menet közben ugyan voltak olyan mérkőzéseink, melyeken nem sikerült jó eredményt elérnünk, a legnagyobb csalódást pedig a kupakiesés okozta számunkra, azt azonban mindenképp sikernek értékelem, hogy az első helyről várhatjuk a bajnokságban a tavaszi rajtot. Emellett pedig a nemzetközi kupában is tisztességgel helyt álltunk, ráadásul egy olyan időszakban, amikor épp nagy változásokon ment keresztül a csapat, hiszen új edző, és sok új játékos érkezett a nyáron. Az utolsó néhány forduló számomra igazán különleges volt, hiszen korábban sosem játszottam középső védőként, de ezért vagyok itt a Vidiben, hogy ott segítsem a csapatot, ahol tudom. A mérkőzések során a védőtársak, Viníciusszal az élen, nagyon sokat segítettek nekem, de igaz ez Juhász Rolandra is. Ahova az edző rak, azon a poszton akarom a legjobb teljesítményt nyújtani, amennyiben a jövőben is a védelem közepén számít rám a mester, akkor ott fogok játszani, nincs ezzel semmi probléma. Én egy olyan típusú játékos vagyok, aki szereti a kihívásokat – összegezte az elmúlt hónapokat a hátvéd, majd az ünnepi időszakra is kitért.

fotó és címlapfotó: vidi.hu

– A karácsonyt otthon töltöttem a családommal, és volt alkalmam találkozni azokkal a barátaimmal is, akiket nyár óta nem láttam. Emellett igen komoly edzéstervet kaptunk a téli szünetre, úgyhogy biztos, hogy jó állapotban fogjuk elkezdeni január elején a felkészülést. Idén az egyik legszebb karácsonyi ajándékot egyébként a Vidi-szurkolóktól kaptam, hiszen leírhatatlan érzés volt számomra, amikor megtudtam, hogy bekerültem az elmúlt 75 év vidis álomcsapatába. Nagyon jó érzés érezni a szurkolók szeretetét és bizalmát, én pedig mi mással is hálálhatnám ezt meg, mint azzal, hogy tavasszal is minden mérkőzésen száz százalékot fogok nyújtani. Azon vagyunk, hogy a szezon végén megszerezzük a klub történetének harmadik bajnoki címét! Természetesen minden Vidi-szurkolónak boldog új évet kívánok! – nyilatkozta a vidi.hu-nak Stopira.

Olvasói sztorik