NB I

Új stadion épül Kispesten is!

A Bozsik Stadion nyolcezer néző befogadására lesz alkalmas.

Elindult a közbeszerzési eljárás a Bozsik Stadion építésére. A Nemzeti Sportközpontok kiírásában az UEFA „Category 4” előírásainak megfelelő stadion kivitelezésére vonatkozik – számol be a Budapest Honvéd hivatalos honlapja.

A stadion minimum 8 000 fő befogadására képes (UEFA Category 4-es és MLSZ I. osztály „A” kategóriának megfelelően kialakított), fedett lelátóból és az alatta tervezett szociális és szolgáltató egységekből, valamint egy földszint+3 emelet magas fejépületből áll.

A főépületben a főfunkcióhoz szükséges sport – technológiai területek, VIP, VVIP és kiszolgáló helyiségek funkcionálnak; a főépület legfelső fedett, de oldalról részben nyitott szintjén a főkamera- és közvetítő állások, valamint a gépészeti terasz kerül elhelyezésre. Az épített pályavilágításnak alkalmasnak kell lenni HD minőségű közvetítésekhez.

A stadion beléptetési pontjai a szurkolók számára 2100 mm magas forgókapukon keresztül történik. A vendégszurkolók bejutását egy, a MÁV személyforgalmat lebonyolító vasúti pálya fölött építendő acélszerkezet biztosítja majd. A terület 438 db parkolóval fog rendelkezni.

A Honvéd a tavaszi mérkőzéseit Kispesten játssza, az őszi idényben már máshol fogadják az ellenfelet.

Olvasói sztorik