NB I

Visszatérhet az MTK-hoz a szenegáli légiós

Nem voltak megelégedve Thiam teljesítményével Chicagóban.

Május elején vette kölcsön az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Chicago Fire az MTK szenegáli játékosát, Thiamot, de egy helyi honlapelemzése szerint egyáltalán nem nyújtott maradandót az Egyesült Államokban.

Összesen 20 meccsen kapott szerepet (15 alkalommal kezdő volt), 21 kapura lövése közül csak három találta el a kaput, ebből egy végződött góllal, volt három sárga és egy piros lapja.

„Fiatal, atlétikus középső középpályás, de nem eléggé technikás. Gyakran képtelen a középpályán átvinni, előrejuttatni a labdát, sőt hajlamos hanyagul eladni” – írják róla. Hozzáteszik: előszeretettel indítja ghánai csapattársát, David Accamot, de ez is a rossz meglátásaival és a gyenge technikai tudásával függ össze. De mivel még fiatal, lehet, hogy a következő csapatában hasznosabban futballozik majd, ahol a szerepköre nem igényel tőle ennyi figyelmet.

„Ő egy zongoracipelő, nem egy zongorista. A csapatnak nincs is zongoristája” – írja egy másik értékelés.

Mint írják, hasznos, hogy csak kölcsönben volt náluk, mielőtt esetleg végleg megvásárolták volna, mert így nem maradt a nyakukon. Szóvá teszik, hogy a Chicago Fire középpályájára inkább olyasvalaki kellene, aki képes diktálni a tempót az egész csapatnak, de a szenegáli nem ilyen.

„A holtszezon eddigi játékosügyletei alapján nyilvánvalóvá vált, hogy Khaly Thiam első idénye egyben az utolsó is volt nálunk. Ezt részben saját magának köszönheti, részben annak, hogy egyébként is csak áthidaló megoldásnak érkezett.”

Olvasói sztorik