NB I

„Vannak olyan játékosok, akikkel Horváth Ferenc nem szeretne dolgozni”

Terjedelmes évértékelő interjút közölt a DVTK honlapja Benczés Miklós sportigazgatóval, aki szerint a változások éve volt az idei a klub életében.

„Kezdjük a személyi változásokkal. Jómagam februárban kapcsolódtam be a klub munkájába, ez is rögtön egy változás. Először akadémia-igazgatóként, majd később át kellett vennem a sportigazgatói feladatokat is Árki Gábor távozását követően. Sok lejáró szerződésű játékosunk volt, akikkel nem sikerül megegyeznünk, így nagy űr keletkezett a keretben. Ezt nehezítette még Egervári Sándor és az ő segítői Pisont István és Lippai József kapusedző távozása.”

Törvényszerű volt a törés

„Nagyon sok nehézséggel küzdött meg a csapat. Gondolok itt elsősorban a fent említett személyi változásokra. Két héttel a bajnokság előtt mondott le a vezetőedző, ezért mi a többi csapattal szemben jelentős hátránnyal indultunk neki a szezonnak. Sikerült gyorsan megtalálni a megfelelő szakembert, kiváló magyar edzőt hoztunk, korábbi eredményes edzőnk pótlására. A jó kezdés után szinte törvényszerű volt az a törés, ami bekövetkezett, hiszen amellett, hogy gyorsan sikerült reagálnunk, a nehézségek még fennálltak. Horváth Ferencnek nem volt lehetősége a bajnokság előtt felkészíteni a csapatát a szezonra. Ugyanakkor a két sikeres mérkőzés után bekövetkezett hullámvölgyben a klubvezetés kiállt Horváth Ferenc mellett, sőt igyekezett számára minden eszközt megadni ahhoz, hogy a csapat kikerüljön a gödörből.”

„A klubvezetés a csapat gyenge szereplése miatt a külföldi ajánlás betartása alól több alkalommal adott felmentést, ami komoly anyagi terhet jelent a klubnak, de fontosnak éreztük ezt megtenni.”

Néhány játékosra nem számítanak

„Vannak olyan játékosok, akiket Horváth Ferenc megnevezett, hogy nem szeretne velük dolgozni a jövőben. Ezeknek a labdarúgóknak igyekszünk csapatot találni, ez is egy fontos feladat. Továbbá megnevezett a vezetőedzőnk olyan játékosokat is, akiket szeretne tavasszal Diósgyőrben látni, akik számára erősítést jelentenek. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni az átigazolási időszakban, hogy megerősítsük a csapatot. Érkezhet a klub számára megfontolandó ajánlat egy játékosért, de szeretnénk megőrizni a már említett állandóságot is. Ha egy játékos elvágyódik és egy ajánlat a klub számára is előnyös, akkor adódhat úgy, hogy ezt meg kell lépnünk. Nagyon fontos azonban, hogy ne történjen még egyszer olyan, mint tavaly nyáron, hogy túl sok távozót kelljen pótolnunk.”