NB I

A Videoton válogatott játékosa megúszta a műtétet

A sérültek állapotáról nyilatkozott a fehérváriak csapatorvosa.

Tizenkilenc forduló után az NB I élén telelő Videoton a hivatalos honlapján adott helyzetjelentést a sérültek – Simon Ádám, Fejes András és Fiola Attila – állapotáról.

Simon Ádámot ősszel gerincsérvvel meg kellett műteni. A posztoperatív szakasz nem haladta meg a tervezett időszakot, és a rehabilitációt is szövődménymentesen tudta Ádám elvégezni. A januári felkészülési időszakban ő már teljes értékű munkát tud végezni a csapattal. Fejes András is gerincpanaszok miatt került a sérültlistára, nála azonban szóba sem került a műtéti beavatkozás. Fokozott fájdalmak miatt infúziós kezelést kapott, amire nagyon jól reagált. Jelenleg a rehabilitáció közepén tart, így ő egyéni munkával kezdi majd a januári felkészülést. Fiola Attila súlyos sérülést szenvedett Mezőkövesden. Sokáig kérdéses volt, hogy meg kell-e operálni válogatott játékosunkat, végül az ünnepek előtt eldőlt, hogy nem lesz szükség műtétre. Panaszai fokozatosan megszűntek, és az arcában lévő érzészavar is megoldódni látszik. A teljes gyógyulás mindenképp egy hosszabb folyamat, de a felkészülési időszakban már ő is teljes értékű munkát végezhet együtt a csapattal – nyilatkozta a vidi.hu-nak dr. Kovács Tibor csapatorvos.

– Simon Ádám a téli szünetben is speciális gyakorlatokat végez el, mely a rehabilitációs munka része, januárban pedig a csapattal készülhet már, de emellett az edzőtáborokban külön munka is vár még rá. Fejes András jól reagált a gerinctornára, januárban azonban ő még külön fog készülni – tette hozzá Purger Szilárd, fizioterapeuta.

Fotó és címlapfotó: vidi.hu