NB I

Kezdődik a szavazás az Év góljára!

Az esztendő legszebb magyar góljára az interneten voksolhatnak a szurkolók.

Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála keretében a január 12-ei ünnepségen a Nemzeti Színházban már másodszor adják át az Év gólja-díjat. Mostantól a FIFA Puskás-díjához hasonlóan az esztendő legszebb magyar góljára is az interneten voksolhatnak a szurkolók, méghozzá az M4 Sport segítségével az m4sport.hu portálon.

A tízes lista a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai bizottságának elnöke, Gellei Imre vezetésével és Nyilasi Tibor korábbi magyar és osztrák gólkirály, európai ezüstcipős futballista közreműködésével jött létre.

A listán található gólok között vannak az OTP Bank Ligában szerzett találatok, olyanok, amelyeket az Európa-bajnokságon a magyar válogatott tagjai lőttek – emlékezetes, hogy Gera Zoltán portugálok elleni gólja már több szavazáson az élen végzett –, de szerepel a listán a DFB-kupa döntőjében szerzett magyar női találat, illetve futsal és strandlabdarúgó-mérkőzésen született gól is.

A szavazás megkönnyítése érdekében az M4 Sport több alkalommal is bemutatja a tízes listára kiválogatott gólokat, valamint az m4sport.hu oldalon is meg lehet tekinteni mind a tíz találatot!

A szervezők, akárcsak a többi kategória esetében, a január 5-i sajtótájékoztatón hirdetik ki ábécérendben, hogy mely gólok kerültek az első három közé, a szavazatokat egészen a top 3 jelöltet bemutató eseményig fogadja az internetes rendszer. Az Év gólja-kategória győztes találatának szerzőjét is díjazzák ugyanis január 12-én a Nemzeti Színházban, ahova a versenyben maradó három gólszerző mindegyike meghívást kap, s csak a helyszínen, az M4 Sport – az Év Sportolója Gálán derül ki, ki a győztes.

Az Év gólja kitüntetést, „a magyar Puskás-díjat” itthon a FourFourTwo magazin alapította öt évvel ezelőtt. 2011-ben Gera Zoltán, majd 2012-ben Huszti Szabolcs, 2013-ban Fröhlich Roland, 2014-ben pedig Dzsudzsák Balázs nyert, s a 2015-ös évtől a díj még nagyobb rangra emelkedett, az MLSZ és az MSÚSZ jóvoltából bekerült az Év Sportolója Gála programjába.

Emlékezetes, hogy a tavalyi díjat, Priskin Tamás érdemelte ki, a norvégok elleni hazai Európa-bajnoki pótselejtezőn szerzett góljával, a kitüntetést Nyilasi Tibortól vehette át január 14-én az M4 Sport – Az év Sportolója Gálán.

Az idén először dönt internetes szurkolói szavazás a győztesről az erről határozó partnerek, a szakmai válogatásért felelős MLSZ, a voksolást bonyolító, a gólokat bemutató M4 Sport és a díjátadó gálát szervező Magyar Sportújságírók Szövetsége jóvoltából.