NB I

Szivics: nem gondoltam volna, hogy egyszer még Pintér Attilát fogom dicsérni

A Mezőkövesd trénerének elmondása szerint négy fővel csökkenteni fogják a keretet.

Honlapunk is beszámolt arról, hogy az NB I ötödik helyén álló Mezőkövesd Zsóry FC Tomiszlav Szivics személyében találta meg a Felcsútra távozó Pintér Attila utódját. A szerb-magyar kettős állampolgárságú tréner a 2017-es Eb-re kvalifikáló u21-es szerb válogatottat hagyta ott, a boon.hu-nak pedig elmondta, nem volt könnyű a döntése.

– Labdarúgóként középpályás voltam, és mindig a váratlan megoldásokat kerestem, amivel előre lehet jutni. Komolyra fordítva: vannak olyan pillanatok az életben, amikor nehéz döntési helyzetbe kerülnek az emberek, különösen igaz ez a labdarúgóedzőkre, hiszen mi az átlagemberekhez képest többször érkezünk válaszúthoz. Nem volt könnyű eldönteni most, hogy merre induljak tovább, és vannak olyan privát okok, ami miatt ezeket a mostani döntéseket meghoztam. De hogy mik ezek, arról hiába is kérdez, mert nem fogok róla beszélni – kezdte az 50 éves vezetőedző.

– Már elkezdődött a munka, össze kell állítani a felkészülés programját, és ezen a téren elég sok a tennivaló. A játékosokkal január 5-én lesz az első találkozás, felméréssel kezdünk, a tényleges munka a pályán pedig január 9-én indul, ekkor tartjuk az első tréninget. Az számomra érdekes volt, hogy két és fél éves szerződést kínáltak, ami azt üzeni, hogy bíznak bennem, és hosszú távon számolnak velem – mondta Tomiszlav Szivics. – Ezzel a kontraktussal lehetőséget kapok arra, hogy stabil NB I-es csapatot csináljunk, és ennek érdekében a saját belátásom szerint formálhatom az együttest. Viszonylag sokat tudok a gárdáról, és őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy egyszer még Pintér Attilát dicsérni fogom, de meg kell jegyezzem: kiváló munkát végzett, ezúton is gratulálok neki.

– A csapatért én felelek, azt beszéltük meg, hogy amolyan team-menedzser leszek – válaszolta a korábban Pakson, Kecskeméten és Diósgyőrben is megforduló tréner. – Vannak gazdasági kérdések, mint például az, hogy a jelenlegi 27 fős keret létszámát szűkíteni kell 20 mezőnyjátékosra és 3 kapusra, de hogy ki távozik és ki érkezik, annak eldöntése hozzám tartozik majd.

A Gyir­mót elleni kupameccs után rögtön egy pikáns összecsapáson vehet részt a szakember a bajnokságban, hiszen egykori csapatát, a Diósgyőrt látja vendégül a Mezőkövesd.

– Remélem telt ház lesz, és jó meccset játszunk a DVTK ellen. Én már most nagyon várom ezt a mérkőzést, a találkozást, igaz, hogy most ellenfélként történik ez, de a futballban ez előfordulhat, és most így lesz, mert az élet így hozta. Bennem nincs ellen­érzés, remélem a diósgyőri szurkolókban sincs, és alakuljon bárhogy is a meccs, szülessen bármilyen eredmény, egyvalami biztos, mégpedig az, hogy nem fogom a zakómat pörgetni.

Olvasói sztorik