NB I

A mellőzött gólkirályt nem érte váratlanul a szerződésbontás

Simon Attila magától is távozott volna Gyirmótról, hiszen nem akart tovább a lelátón ücsörögni.

A héten jelentette be az NB I-es újonc Gyirmót FC, hogy szerződést bontott Simon Attilával. A 2013–2014-es szezon gólkirálya a mostani idényben mindössze 182 percet töltött a pályán az OTP Bank Ligában, és a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, egyáltalán nem érte váratlanul a döntés.

– Egyszerű a történet, a klub az utolsó bajnoki után küldött egy egyoldalú szerződésbontást, ezzel nem is tudtam mit csinálni, tudomásul vettem – kezdte Simon Attila. – A nyári átigazolási időszak utolsó fázisában is jelezték már egyszer, hogy ha akarok, akkor távozhatok. Nyilván lógott ez már a levegőben, úgyhogy egyáltalán nem lepődtem meg, nem jött váratlanul ez a szerződésbontás.

– Természetesen már az én agyam is a váltáson járt, hiszen játszani szeretnék – folytatta a 33 éves csatár. – Mikor a nyáron kijelentették, hogy nem számolnak velem, akkor már sejtettem, hogy nem fogok pályára lépni. Ennek ellenére néha beszálltam a bajnokságban, és játszottam a kupában is, de nyilván nem annyit, amennyit szerettem volna. Nem akarok a kispadon vagy a lelátón ücsörögni, és családos ember lévén nem is fogom elkapkodni a döntést, de az biztos, hogy a fő szempont az lesz, hogy játszhassak.

Simon 2015 nyarán az osztrák élvonalbeli Wolfsberger csapatától igazolt Gyirmótra, és az előző idényben a 12 góljával elévülhetetlen érdemei voltak a feljutásban. A nyáron történt edzőváltás azonban úgy tűnik, mindent megváltoztatott.

– Az első év a várakozásoknak abszolút megfelelt, maximálisan teljesítettük azt, amiért ideigazoltam. Feljuttattuk a klubot az NB I-be, csapatkapitány és házi gólkirály lettem, úgyhogy az egy teljesen sikeres időszak volt. Ami ezután jött, azzal nem kívánok már törődni. Voltak változások, koncepcióváltás is. Így alakult, majd az élet mindent helyre rak… A jövőmről egyelőre semmi konkrétumot nem tudok mondani. Nemrég lettem csak szabadon igazolható, szerintem majd január elején fog eldőlni a sorsom – mondta Simon Attila.

Olvasói sztorik