NB I

„Ha volna egy valamirevaló csatárunk, simán nyernénk a bajnokságot”

Moldova György majdnem felfedezte az angyalföldieknek Nyilasit.

A 24.hu készített interjút a Kossuth-díjas íróval, Moldova Györggyel. A 82 éves szerző a beszélgetés soránszót ejtett kedvenc csapatáról, a Vasasról is, valamint a Fradi és legendája, Nyilasi Tibor is szóba került.

– Csak a Fáy utcába járok, azt meg ugye felújítják, Kispesten vendégeskedik a csapatom. 2018-ra lesz megint saját stadionunk, remélem, megélem. A Vasas–Fradit Kispesten játszották, ha itthon rendezzük, két góllal nyerünk, így csak döntetlen lett. Ez az edző, ez a német pali elég jó, pedig nem bíztam benne. Ha volna egy valamirevaló csatárunk, simán nyernénk a bajnokságot – mondta Moldova György, aki kedvenc játékosának Ferenczi Istvánt tartja.

Az is szóba került, milyen a viszonya a rivális Fradihoz:

– Semmi. Én nem nyitok a Vasason túl. Jó, a Barcelona, de az művészet. A Fradihoz annyi közöm, hogy még a Szocreállal volt egy meccsünk az Úttörőstadionban, ahol egy fiatal, magas szélső zsonglőrködött velem szemben. Nem voltam túl jó futballista, de mindig hoztam a formámat, sok gólt nem lőttek rólam, ám ennek a gyereknek sikerült fejelnie egyet, nem bírtam vele, na, ez volt a Nyilasi Tibi. Albert Józsi bácsi volt a Vasas edzője, mondtam, nézzék meg, mert ez nem akárki. Kimentek, megnézték, azzal jöttek vissza, hogy semmi különös. Aztán a Fradi leigazolta.

Olvasói sztorik