NB I

Tomiszlav Szivics a Mezőkövesd vezetőedzője – hivatalos

2019 nyaráig szól a megbízatása.

Az élvonalbeli Mezőkövesd Zsóry FC Tomiszlav Szivicset nevezte ki vezetőedzőjének. A tréner szerződtetését a klub hivatalos honlapja jelentette be.

Az 50 éves szerb-magyar kettős állampolgárságú szakember két és fél éves (2019. június 30-ig szóló) szerződést írt alá.

Szivics játékosként magyar színekben a Kecskeméti TE gárdáját erősítette, illetve több szerb és feröeri profi klubban is megfordult. Edzői pályafutása során volt a szerb U17, U19 és U21-es válogatott szövetségi kapitánya is volt. Hazánkban trénerként a Kecskeméti TE vezetőedzőjeként tűnt fel. 2007-ben csapatával bajnok lett a másodosztályban, 2011-ben pedig Magyar Kupát nyert. Kis kitérő után a Paksi FC trénereként munkálkodott, majd 2013-ban a Diósgyőr vezetőedzőjének nevezték ki, ahol két évet töltött el. Ezen időszaka alatt Ligakupa-győztes lett együttese, valamint a Magyar Kupában ezüstérmet szereztek.

Az új vezetőedző elmondta, hogy elég jól ismeri a csapatot, majdnem minden játékost, és néhányukkal már dolgozott is együtt.

– Úgy vélem, az együttesen nem kell sokat változtatni, hiszen a csapat egységét és erejét mutatja a táblázaton elfoglalt ötödik hely, mely nagyon szép siker, és gratulálok hozzá Pintér Attila kollégámnak. Az előttünk álló feladatokról tisztább képet kapunk majd január elején, amikor elkezdjük a közös munkát – tette hozzá Tomiszlav Szivics.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!