NB I

Szivicsé lesz a Pintér által üresen hagyott kispad?

A tréner lemondott a szerb U21-es válogatottnál, és szinte biztos, hogy a Mezőkövesd vezetőedzője lesz.

Személyes okokra hivatkozva lemondott a szerb U21-es futballválogatott szövetségi edzői posztjáról Tomiszlav Szivics, aki döntésévelmeglepte a szerb szövetséget is.

Szivics 2015-ben vette át a szerb U21-es csapatot, irányításával az együttes az Eb- selejtezőcsoportja második helyén végzett Olaszország mögött, de a másfél hónappal ezelőtti pótselejtezőn túljutott Norvégián. A korosztályos Európa-bajnokságra június 16–30. között Lengyelországban kerül sor, ahol Szerbia ellenfele Portugália, Spanyolország és Macedónia lesz.

Szivicsről a Rangadó.hu is megírta, hogy esélyes a Mezőkövesd megüresedett vezetői posztjára. Korábban honlapunk írta meg elsőként azt is, hogy Pintér Attila a Puskás Akadémia vezetőedzője lesz, és információnk szerint Szivics lemondása szinte biztosan azt jelenti, hogy a szerb szakember lesz a Mezőkövesd trénere.

Szivics korábban három magyar csapatnál is dolgozott, a Kecskeméttel Magyar Kupát nyert (2009-11), majd Pakson (2012-13), legutóbb pedig Diósgyőrben (2013-15) irányított, utóbbi csapatot 2013-14-ben a Magyar Kupában döntőbe vezette, míg a Ligakupát megnyerte a Videoton ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!