NB I

Utcára kerülhet a korábbi válogatott kapus

Nehéz időszakot él meg a magyar labdarúgó válogatott korábbi kapusa, Kovács Attila. A 60 éves sportember sorsa nemrégiben drámai fordulatot vett, ugyanis felesége súlyos agysérüléssel kórházban fekszik, őt pedig hamarosan kilakoltatják csepeli lakásából.

Kovács Attilát a nyolcvanas években nagy tehetségnek tartották, hétszer szerepelt a felnőtt válogatottban is, majd belekeveredett az akkori bundabotrányba, és gyakorlatilag vele, a „kis” Csepel kapusával vitették el a balhét, a nagy klubok sztárjai viszont megúszták. Eltiltása után visszatért, és vissza is fogadta őt a futball. Pályafutása lezárását követően többfelé edzősködött, de akkor sem ijedt meg, ha másfajta munkát kellett végeznie. Volt utazási irodai munkatárs, grillcsirkeárus és raktári dolgozó, de persze nem szűnt benne a futball iránti szerelem. Most is edzősködik, az MTK női kapusai­val dolgozik, s vannak fiatal tanítványai.

– Októberben a feleségem otthon elesett a fürdőkádban és beütötte a fejét, súlyos agykárosodást szenvedett. Azóta sem tudok vele kommunikálni… Ráadásul a lakásunkat is elveszítjük. 1978 óta élünk Csepelen, de nem tudtuk fizetni a közüzemi számlákat és a hitelt, januárban ki kell költöznünk – mesélte a Blikknek sportember.

Olvasói sztorik