NB I

Telek: szinte minden poszton meg kell erősíteni a Fradit

Az FTC korábbi játékosa egyedül Dibusz helyzetét érzi stabilnak a csapatban.

A 9. tv vendége volt a Ferencváros korábbi játékosa, Telek András, aki a zöld-fehér együttes őszi szezonját értékelte, valamint kitért a játékvezetők tevékenykedésére és a Groupama Arénából távol maradó szurkolók helyzetére is.

– Gyorsítani kell a csapaton, összességében pedig szinte minden posztra kellene igazolni és versenyhelyzetet teremteni, egyedül Dibusz helyzetét érzem stabilnak a kapuban. A védelembe gyors védők kellenek, akik a támadáshoz is hozzá tudnak tenni, Gera Zoli sem lesz fiatalabb már, egy szervező középpályásban és egy védekező középpályásban is gondolkozni kell. Bízom benne, hogy Lovrencsics Gergőnek is jobb tavaszi szezonja lesz, nem tartom jó megoldásnak a jobbhátvéd pozíciójára – nyilatkozta a korábbi játékos, aki háromszor nyert bajnokságot az FTC-vel, majd kitért a csapat vezetőedzőjének, Thomas Dollnak a játékvezetőkkel szembeni kritikáira is.

– Előfordul, hogy egy szezonban többet tévednek a Fradi kárára, de tavasszal biztos vagyok benne, hogy ennek az ellenkezője fog történni és a Fradit fogják támogatni a sporik. Az én időmben, amikor Vágnert megláttuk a folyosón, már tudtuk, hogy nem sok esélyünk lesz a győzelemre, Puhl Sanyi bácsi viszont sokszor szerencsét hozott nekünk, vele általában nyertük a meccseket. Én nem éreztem, hogy kimondottan ellenünk fújnának a játékvezetők, talán a Vasas-meccs kivételével. Viszont csak a bírókra fogni ezt a szereplést nem lehet, a szövetségtől nem tudom elképzelni, hogy olyan utasítást adjanak, mi szerint ne a Fradi nyerje a bajnokságot – foglalta össze gondolatait Telek, végül kitért a Ferencváros vezetősége ellen bojkottáló drukkerek helyzetére is.

– A füst és a petárda számomra egyáltalán nem hiányzik, a hangulat viszont igen. Egy ilyen akusztikájú stadionban ha már fél – vagy háromnegyed ház lenne, akkor az biztosan egy plusz gólt jelentene a csapat számára. Egy hangos szurkolótábor sokkal több lelki támogatást tud adni. Azt viszont el kell fogadni, hogy az UEFA-tól nagy bírság vár azokra a klubokra, ahol a lelátón megjelennek a tiltott pirotechnikai eszközök.

A teljes interjút ide kattintva tekintheti meg.

Olvasói sztorik