NB I

Edzőváltás az MTK-nál – hivatalos

Bejelentették, hogy Teodoru Vaszilisz helyett Tamási Zsolt irányítja a kék-fehéreket.

Kiesőhelyen tölti a téli szünetet az élvonalban az MTK, ezért a klubvezetők edzőváltás mellett döntöttek. Kedden szűkkörű sajtótájékoztatón bejelentették – amit elsőként a Rangadó.hu közölt, hétfő reggel –, hogy Teodoru Vaszilisz helyett Tamási Zsolt irányítja a csapatot. Segítője Petres Tamás és Andrusch József lesz.

A klub honlapjának beszámolója szerint közös megegyezéssel bontottak szerződést az eddigi vezetőedzővel, aki a továbbiakban is az MTK kötelékében marad, ahogyan segítői, Horváth Henrik és Vass László is.

Domonyai László klubigazgató elmondta, hogy a szezon elején megfogalmazott célok közül mindössze azt tudta megvalósítani a csapat, hogy az Európa Ligában egy kört ment. A bajnokságban azonban nem sikerült elérni az 5-8. hely valamelyikét, a Magyar Kupában pedig az alacsonyabb osztályú Doroggal szemben alulmaradt, így búcsúzott.

Hozzátette, a jelenlegi helyzetben sem változnak az elvárások, szeretnének az OTP Bank Liga középmezőnyében végezni.

Házon belül oldották meg a pótlást

Tamási a Sándor Károly Akadémia szakmai vezetőjeként, illetve az U19-es korosztály vezetőedzőjeként tevékenykedett eddig. A szakember 2005 januárjában írt alá a klubhoz, akkor fél évig Budapesten dolgozott, majd Agárdra került, ahol azóta is dolgozik. 2014 októberétől a Brüll Alfréd Akadémia vezetőségi tagja. Az NB I-ben egykor a Győri ETO vezetőedzőjeként mutatkozott be.

„Meglepett a felkérés. Mindig remek kapcsolatot ápoltam a felnőtt gárda vezetőedzőjével, így Cikivel is. Tizenkét éve az akadémián dolgozom, így váratlanul ért, hogy ilyen ajánlat érkezik. Végül örömmel vállaltam a feladatot. Mindössze annyi kérésem volt, hogy az agárdi szakmai munkát a jövőben is felügyelhessem. A szerződésem 2017. június 30-ig szól, de benne van – a szereplés, az eredményesség függvényében – opciósan további két év lehetősége” – nyilatkozta az új edző.

Amit másfél evvel ezelőtt sejteni lehetett, immár végérvényesen bizonyossá vált: a kék-fehér klubnál képtelenek megtalálni tartósan Garami József utódját, aki tavaly nyáron vált meg a kispadtól. Akkor László Csaba lett az edző, őt váltott februárban Teodoru Vaszilisz.

Olvasói sztorik