NB I

52-szeres német válogatott játékosra hajt a Haladás

Kevin Kurányi legutóbb a Bundesligában szereplő Hoffenheimben futballozott, nyár óta szabadon igazolható.

A szombathelyi klub a hivatalos honlapján adta hírül, hogy klasszis futballista kerülhet a csapatba. A 34 esztendős, 52-szeres német válogatott Kevin Kurányit ugyanis menedzsere korábban beajánlotta a klubhoz – a játékos esetleges szerződtetése napirenden van. Tóth Miklós ügyvezető igazgató megerősítette a hírt, ugyanakkor részleteket nem árult el.

Az esetleges igazolást gyengíti, hogy Kurányinak az észak-amerikai bajnokságból (MLS) is van ajánlata, márpedig az USA nyilván vonzóbb az NB I-nél.

A 34 éves, Brazíliában született német támadó 2003 és 2008 között 52-szer szerepelt a német válogatottban, 19 gólt szerzett, a Bundesligában pedig 275 mérkőzésen 111 gólt ért el. Korábban a VFB Stuttgart, a Schalke 04 és a Dinamo Moszkva támadója, legutóbb a TSV Hoffenheim játékosa volt. Nyár óta szabadon igazolható, jelenlegi piaci értéke 750 ezer euró.

A lehetséges üzletről a Haladás vezetőedzője, Mészöly Géza nyilatkozott a Rangadónak.

– A menedzserei keresték meg a klubot, hogy Kurányi a magyar felmenői miatt el tudná képzelni magát Magyarországon, és azért éppen a Haladásnál, mert Vas megyei a rokoni kapcsolata. Felvettük vele a kapcsolatot, de konkrétum egyelőre nem történt. Természetesen nyitottan vagyunk, és majd meglátjuk, hogy van-e reális esélye annak, hogy hozzánk igazoljon. Nem tudom, hogy éppen hol tart az ügy, vagy hogy összejöhet-e ez az üzlet. Annyi biztos, hogy képbe került és szó van róla, én el tudnám képzelni, hogy Kevin Kurányi idejönne a Haladáshoz.

Olvasói sztorik