NB I

Vignjevics majdnem egy csapatnyi játékosra nem számíthatott az ősszel

Ezzel együtt elégedett az Újpest mestere.

A nyáron kizárták az átigazolásokból az Újpestet, így várható volt, hogy a lila-fehérek nagyon kemény őszi félév elé nézhetnek. A két vereséget követően azonban valamelyest összeállt az együttes játéka és a télre végül a 6. helyet sikerült elérniük. Az ujpestfc.hu-nak a vezetőedző, Nebojsa Vignjevics értékelt.

– A játékosokat arra ösztönöztem, hogy a nehézségeket hagyják maguk mögött és tegyék meg, amit csak tudnak, hogy a pályán jól teljesítsenek. Ez azért nem volt egyszerű, sokan küszködtek kisebb-nagyobb sérüléssel, Herist, Hazardot operálták, Balogh is kidőlt, Angelov, Perovics sem volt egészséges, Lázok, Nagy Gábor, Szankovics is mind a műtétjükből épültek fel, majdnem egy komplett csapat nem állt a rendelkezésemre – fogalmazott a tréner.

– Már olyan hangokat is lehetett hallani rólunk a bajnokság kezdete előtt, hogy idén a kiesés ellen fogunk küzdeni. Ebben a helyzetben nem volt egyszerű meggyőznöm a többieket, hogy jó csapat vagyunk, képesek vagyunk jól játszani. Az első két bajnoki vereség után megérkeztek a sikerek is, és végre eljutott az üzenetem a játékosokhoz, egyre jobban és jobban futballoztunk. Voltak nehezebb meccseink, amikor nyernünk kellett volna, de mint korábban is mondtam, még hiányzik a tapasztalat, ami ilyenkor hozzásegíthetne minket a három pont megszerzéséhez. Nálunk a kezdetektől két fiatal, Bardhi és Diarra vették a nyakukba a csapatot, nagy terhet pakolva magukra ezzel, és igazi vezéregyéniségekké váltak – tette hozzá a szerb szakvezető.

– A játékoskeret mellett a hazai pálya hiánya sem a mi javunkra szólt, persze hálás vagyok a Vasas és a Kecskemét pályájáért, de azért más lenne a Szusza Ferenc Stadionban játszani, ahol az ellenfeleken is nagyobb a nyomás, és nagyobb arányban nyerjük meg a nehezebb csatákat – mesélt a hazai, mégis idegen pálya nehézségeiről Vignjevics, majd elégedetten summázta szavait.

– Összességében mindezek ellenére is boldog vagyok, a fiúk minden tőlük telhetőt megtettek a sikerért, büszke vagyok rájuk, és úgy gondolom, az előzőek tükrében nyugodtan mondhatom, hogy jó szezont zártunk – fogalmazott a már több éve Magyarországon edzősködő tréner.

Olvasói sztorik