NB I

Torghelle a Fradi mellett a bírókat sem kíméli

Az MTK játékosa szerint már szezon elején lehetett sejteni: ősszel nem lesz helyük az élmezőnyben.

Tavaly negyedik helyen végzett a labdarúgó NB I-ben, most kieső helyen karácsonyozik az MTK, amely utolsó idei bajnokiján 1-1-et játszott a Ferencvárossal, a kék-fehér gólt Torghelle Sándor szerezte, aki a három legutóbbi örökrangadón hármat lőtt. A tizennégy őszi meccsén hat találatig jutó csatár volt a Digi Sport Reggeli Start vendége.

– A szezon elején már láttuk, hogy ősszel nem ugyanolyan lesz a keretünk, mint mondjuk az elmúlt két évben – amikor Európa Ligás helyen végeztünk. Többen elmentek, fiatal játékosokat építünk be a csapatba, így sejthettük, hogy nem leszünk ott az élmezőnyben, persze azzal nem számoltunk, hogy télen kiesőhelyen leszünk – a mezőny viszont nagyon tömör. Még van vissza tizenhárom forduló, lehet javítani és pontokat gyűjteni.
– Bese Barnabáson kívül Khaly Iyane Thiam Amerikába ment, új gólszerző játékosok nem nagyon érkeztek a csapatba, Kanta József pedig egy sorral hátrébb játszik – így ő is nehezebben kerül gólhelyzetbe. Fiatal játékosaink tehetségek, de rutintalanok – így nekik még kell idő, hogy folyamatosan jó teljesítményre legyenek képesek.
– A fiatal labdarúgóinknak koncentrációban kell még sokat fejlődniük – ez egyaránt igaz a mérkőzésekre és az edzésekre is. Nekem, mint rutinos játékosnak tanítani és irányítani kel a fiatalokat, ha kell, fel is emelem a hangomat, de a társaim mind-mind tisztelettudóak, próbálják elfogadni a tanácsainkat.

Az Air Sanyi vehemenciáról, bíráskodásról és a Fradiról

– Mindig is ilyen stílusban játszottam, tehát játékomban benne van a sárga lap. Szeretem a Fradi elleni mérkőzéseket; úgy nőttem fel: ha a zöld-fehérek ellen eredményes tudsz lenni, már sikeresebb is vagy, hiszen mégiscsak Magyarország legeredményesebb csapatáról beszélünk. Mivel nem vagyok Fradi-szimpatizáns, boldog vagyok, ha eredményes tudok lenni a zöld-fehérek ellen. A legutóbbi örökrangadón egyértelmű, hogy nem kapunk meg egy tizenegyest… Ha lett volna videóbíró, akkor lehetett volna látni, Nagy Dominik kézzel ütött a labdába. Nekem amúgyis mindig problémám van a bíráskodással, vehemens játékos vagyok, ezért ha valami nem tetszik, azt szóvá is teszem. Sokat harcolok a játékvezetőkkel; ősszel hat sárga lapot gyűjtöttem be, tudom, hogy nem mindig szabálytalanságért… – árulta el a játékos, aki kiemelte: ha tavasszal nem akarnak pengeélen táncolni, akkor rutinos játékosokat kell igazolniuk, akikkel feljebb kapaszkodhatnak a tabellán. Torghelle szerződéséből még két és fél év van vissza, reméli, nem jön közbe semmilyen sérülés, és akkor ezt ki is tudja tölteni.

Olvasói sztorik