NB I

Íme az NB I őszi idényének álomcsapata

Nego lett a legjobb, a Vidi a legsikeresebb.

Forduló csapata-szereplések toplistája csapatonként

1. Videoton FC 55
2. Ferencvárosi TC 40
3. Újpesti FC 22
4. Swietelsky-Szombathelyi Haladás 21
5. Debreceni VSC, Vasas FC 13
7. MTK Budapest FC, Diósgyőri VTK 12
9. Mezőkövesd-Zsóry FC, Budapest Honvéd FC 6
11. Paksi FC 5
12. Gyirmót FC 3
A Haladás ezzel már most túlszárnyalta az egész 2015-16-os bajnokságban elért szereplései számát (8), a Vasas és a Diósgyőr pedig éppen ugyanott jár, míg a Paks már csak 2-re van.

A Rangadó.hu az elmúlt hónapokban hétről hétre, rendszeresen összeállította az aktuális NB I-es forduló álomcsapatát, méghozzá nem ránézésre, hanem jóval tudományosabb módszerrel: az InStat futballelemző cég adatai és értékei alapján.

A szezon álomcsapatát az alapján hirdettük ki, hogy mely játékosok szerepeltek több alkalommal a forduló csapatában, illetve azonosság esetén kinek volt magasabb az átlaga ezen szereplések alkalmával. A legjobb tizenegy így 3-5-2-es hadrendben „lép pályára”. A játékosok neve alatt a szereplések száma áll. Az értékelés során minden futballista csak onnan tudott bekerülni az adott heti válogatottba, ahol az aktuális találkozón szerepet kapott együttesében.

Az ősz álomcsapata

Kovácsik Ádám (Videoton, 4) – Szolnoki Roland (Videoton, 5), Leandro (Ferencváros, 6), Loic Nego (Videoton, 8) – Varga R. (Ferencváros, 2), Enisz Bardi (Újpest, 4), Juhász Roland (Videoton, 6), Gera Zoltán (Ferencváros, 5), Souleymane Diarra (Újpest, 4) – Feczesin Róbert (Videoton, 4), Danko Lazovics (Videoton, 5)

Az őszi félév csapatába való bekerüléshez több helyütt is a jobb átlag kellett. A balhátvéd posztján Szolnoki Roland például a bekerülések alkalmával 286,2 pontot átlagolt, míg a ferencvárosi Ramírez „csak” 274-et. Szinte hihetetlen, de a jobb szélen két bekerülés is elég volt az őszi álomcsapathoz, ezt Asmir Suljic (252-es átlag), Lovrencsics Gergő (268), Diego Vela (268,5), Anel Hadzic (242) és Varga Roland (308) hozták össze, természetesen utóbbi kapott helyet végül. Többen is négy-négy alkalommal kerültek említére az ősz folyamán. Ilyen Paulo Vinícius (292,25), Marko Scsepovics (292,75), Enisz Bardi (296) és Feczesin Róbert (343,75), közülük az újpesti és a fehérvári támadó játszotta be magát így.

Érdekesség, hogy a legjobbak közé mindössze három gárda adott játékost (Újpest, Videoton, Ferencváros), közülük a 2015-16-os szezon végén csak Gera, Leandro és Nego neve volt ott a Rangadó.hu hasonló összeállításában.

A 19 forduló eddigi legjobbja egyértelműen a videotonos Loic Nego, aki már nyolcszor ott volt a kör válogatottjaiban. A középpályások között Juhász (6) vezet, a csatároknál Lazovics (5).

Ezzel azonban még messze nincs vége, most következnek az aktuális posztokon elért legjobb teljesítmények. A lenti felsorolásban a játékos saját csapatának neve után a forduló sorszáma és az akkori ellenfél neve következik, míg az ábrán az elért értékelés. Ez a csapat 4-3-3-as felállásban állt össze.

Az őszi idény legjobb teljesítményei

Braniszlav Danilovics (Debrecen, 3., Gyirmót) – Szolnoki Roland (Videoton, 13., Paks), Lang Ádám (Videoton, 7., Debrecen), Paulo Vinícius (Videoton, 7., Debrecen), Loic Nego (Videoton, 7., Debrecen) – Nagy Dominik (Ferencváros, 3., Diósgyőr), Bognár István (Diósgyőr, 1., Videoton), Varga Roland (Ferencváros, 7., Mezőkövesd) – Feczesin Róbert (Videoton, 7., Debrecen), Feczesin Róbert (Videoton, 15., Gyirmót), Marko Djuricin (Ferencváros, 6., Gyirmót)

A fenti adatokra és a képre rápillantva már első blikkre is látszik, hogy a Videoton 7. fordulós, Debrecen elleni teljesítménye egészen hihetetlen űrszámokat hozott: csak arról a meccsről 4 játékos performansza áll itt, egyébként pedig a 11-ből 10 játékost ők adtak az akkori forduló csapatába. Feczesin Róbert, a góllövőlista éllovasa két külön találkozón is olyat hozott, ami elég volt ehhez; Varga Roland pedig az egyetlen, aki nem nyertes meccsről került be (Mezőkövesd, 2-2). Az abszolút legjobb (akár a 2015-16-os szezont is beleértve) Lang Ádám Debrecen elleni 438-as értéke.

A legsikeresebb csapatok

A számok alapján az is megállapítható, mely együttes hány játékost hány alkalommal adott a forduló csapatába.

Bár a legsikeresebb tavaly a Ferencváros volt, idén más a helyzet, hiszen a Vidi nem kevesebb mint 16 különböző (!) játékossal képviseltette magát (Kovácsik 4, Nego 8, Lang 3, Vinícius 4, Fejes 1, Stopira 1, Szolnoki 5, Suljic 2, Oliveira 1, Scsepovics 4, Hadzic 2, Pátkai 3, Juhász 6, Géresi 2, Feczesin 4, Lazovics 5), összesen 55-ször. A második helyre azért odafért a Fradi is, ők 13 labdarúgót adtak (Dilaver 4, Leandro 6, Pintér Á. 3, Csukics 1, Nalepa 2, Ramírez 5, Lovrencsics 2, Varga R. 3, Gera 6, Trinks 1, Nagy D. 3, Djuricin 2, Böde 2); holtversenyben az Újpesttel (Nagy T. 1, Balázs B. 2, Kecskés Á. 1, Heris 1, Mohl 2, Balogh B. 1, Bardi 4, Windecker 2, Szankovics 1, Cseke 1, Diarra 4, Andrics 1, Angelov 1).

A negyedik a Haladás 12-vel (Király 1, Rózsa 3, Wils 3, Hegedűs J. 1, Bosnjak 1, Németh Má. 1, Gaál 2, Rácz B. 1, Kovács L. 2, Iszlai 3, Halmosi 2, Williams 1), 10 labdarúgó játszik a Debrecennél (Danilovics 1, Jovanovics 2, Nagy Z. 1, Mészáros N. 2, Völgyi 1, Holman 2, Tőzsér 1, Varga J. 1, Szakály P. 1, Tisza 1).

A Vasas 9 futballistát ad (Nagy G. 1, Vaskó 1, Debreceni 1, Risztevszki 3, Korcsmár 1, Hangya 3, Berecz 2, Remili 2, Saglik 1), az MTK 7-et (Hegedűs 2, Poór 2, Vadnai 1, Borbély 1, Kanta 3, Vass Á. 1, Torghelle 2), majd a Diósgyőr jön 6-tal (Rados 2, Vela 2, Lipták 3, Németh Mi. 1, Bognár I. 3, Nono 1). 5 játékost szerepeltet a Paks (Kemenes 1, Molnár P. 1, Kulcsár D. 1, Haraszti 1, Bartha 1).

Holtversenyben 4-4 spílerrel a Honvéd (Lovrics 1, Kamber 1, Lanzafame 2, Eppel 2) és a Mezőkövesd (Tujvel 2, Gohér 1, Strestík 2, Diallo 1) áll, a sereghajtó pedig a tabellán is sereghajtó Gyirmót (Sebők 1, Achim 1, Kiss M. 1).

Néhány érdekesség

A végére jöjjön még egy kevés figyelemfelkeltő adat is. A rendkívül kiegyensúlyozott kapusmezőnyben már 9 különböző csapatnak „állt” a forduló válogatottjában hálóőre, egyedül a Honvéd, az Újpest és a Ferencváros nem adott – ez utóbbi a válogatott kerettag Dibusz miatt igencsak meglepő. Ezzel szemben a Haladás (Rózsa, Király) és a Paks (Kemenes, Molnár P.) már két különböző portást is bejuttatott.

Minden valószínűség szerint nem növelheti már eddigi számait a kétszer szereplő Hegedűs Lajos, aki az MTK-tól a Puskás Akadémiához igazolt, de a háromszor bekerülő Lang (Videoton-Dijon) és az egyszeres Tisza Tibor (Debrecen-Nyíregyháza) sincs már a ligában.

Varga József ugyan egyszer bekerült, de az ő szereplése még a Lokit segíti, hiszen Fehérvárra igazolása óta még nem harcolta ki a csapattagságot.

A szezon összes álomcsapatának átlaga eddig 282,689, ami alaposan túlszárnyalja az előző szezonbeli 260,2893-as számot. Az eddigi legjobb kör a 7. volt (340,5455), a legrosszabb a 12. (252).

Ami a legrosszabb teljesítményt illeti, a legalacsonyabb érték kezdőként eddig a gyirmóti Sallói Dániel nevéhez fűződik (125), míg a csereként beállók közül a mezőkövesdi Tarmo Kink (124) játszott a leggyengébben.

A fenti kép a vidi.hu-ról származik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!