NB I

Minden borul? Meglepő helyről jöhet Pontes utódja Debrecenben!

Sajtóhírek szerint hat év után ismét tartósan Herczeg András veheti át az irányítást.

Debrecenben hétfőn ülésezett az igazgatótanács, ahol Leonel Pontes vezetőedző jövője is szóba került, miután meghallgatták a portugál szakember beszámolóját. A felek tájékoztatása szerint nem született döntés az edző sorsáról, a jövő héten ismét egyeztetnek arról.

A csakfoci.hu értesülései szerint a tulajdonosok között egyelőre nincs egyetértés abban, legyen-e váltás a kispadon, ez az oka annak, hogy hétfőn nem született döntés Pontesről. A klubvezetésben vannak, akik már most edzőt váltanának, és akadnak, akik szerint Pontesnek még járna a bizalom, akinek inkább egy erősebb keretet kellene kapnia.

A honlap úgy tudja, a váltás mellett érvelők fő jelöltje a kispadra Herczeg András. Herczeg egyszer már beugrott idén két meccsre, mindkettőt meg is nyerte vele a DVSC, de akkor a rutinos szakember elzárkózott attól, hogy véglegesen kinevezzék, így volt ez többször is az elmúlt években, amikor esetleg felmerült, vissza kellene őt hívni a kispadra.

Úgy tudják viszont, hogy a Pontes leváltását szorgalmazók ismét őt ültetnék a kispadra, erről már meg is kezdődtek az informális egyeztetések, Herczeg pedig a kialakult helyzetben a korábbi időszakkal ellentétben most már nyitott arra, hogy ismét tartósan átvegye a felnőttcsapat irányítását – ez pedig olyan jellegű lépés a részéről, ami egyetértést eredményezhet a tulajdonosok között.

Herczeg egyébként a DVSC legsikeresebb edzője, hiszen pályaedzőként, majd szakmai menedzserként öt bajnoki cím elnyerésében, kupagyőzelemben, valamint a csapat Bajnokok Ligája- és az Európa Liga-főtáblára jutásában vállalt főszerepet. Most hat év után ülhetne ismét tartósan a Loki kispadjára.

A teljes cikket itt olvashatják.

Olvasói sztorik