NB I

A Fradi 21 esztendős tehetsége nem érti, miért a „harminc nem is tudom hány éves” Csukics játszik helyette

Kárász Krisztián: „Nem a milliókért akarok játszani, hanem a Fradi-szurkolókért”.

Kárász Krisztián, a harmadosztályú FTC II. labdarúgója volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban. A 21 éves játékosról kiderült, hogy a klublegenda Gyetvai László dédunokája, emiatt a világot jelenti számára a klub, 2001 óta játszik itt, és ezalatt soha nem került szóba, hogy váltana.

– Az első meccsem a felnőttek között Törökországban volt 16 évesen, még Ricardo Moniz idejében. Az U19-es csapattal voltunk kint, és szóltak, hogy jobbhátvédként számítanának rám. Ott mutatkoztam be edzőmeccsen – emlékezett vissza. Ennek már jó pár éve, éppen ezért kicsit türelmetlen, egyben elégedetlen, hogy még nem sikerült számára az áttörés.

– Nem a sok millióért játszanék, hanem a Fradiért és a közönségért – fogalmazott. Tavalyelőtt pályára léphetett a Ligakupa döntőjében, ő is kivette a részét a győzelemből.

– Egy-két alkalmat kivéve mindig megálltam a helyem és jól is játszottam a nagycsapatban, például legutóbb a BKV ellen a kupában, de ez kevés. A Ligakupában folyamatosan szerepeltem, és azt nem értettem, hogy utána miért nem kezdtem a felkészülést a nagycsapatnál. Tavaly télen viszont ott kezdtem, gólt is szereztem a felkészülés során, viszont a törökországi edzőtábor végén megsérültem, az egy nehéz időszak volt. Utána a bajnokság végén voltam párszor keretben, a Honvéd ellen Thomas Doll jelezte, hogy kezdő leszek, ám pont felépült Dilaver, így ez elmaradt – mondta.

Hozzátette, nem tudja a választ arra, hogy ha Dilaver sérült, miért Csukicsot teszik a csapatba, aki „harminc nem is tudom hány éves”, és kétszer majdnem visszavonult. Csukics egyébként 36 éves.

– A Csukics egy szív-lélek játékos, én tisztelem is, ahogy a nézőkhöz áll, ahogy küzd a pályán. De én sem értem, hogy miért nem egy fiatalhoz nyúlnak. Először nem a kezdőbe, hanem betesznek húsz percre, harminc percre, és ha jól teljesítek az NB I-es meccsen, betesznek a kezdőbe is. Szóval azt nem értem, miért nem építenek így fel – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy az NB III már nem alkalmas arra, hogy fejlődjön, ebben az osztályban elérte a plafont.

A teljes beszélgetést, amelyben beszél arról, hogy miért nem igazolt a nyáron a francia élvonalba, itt nézhetik meg.

Olvasói sztorik