NB I

Lovrencsics küzdelmes tavaszra és címvédésre készül

Nagy Dominik reméli, a szurkolók szép emlékeket őriznek majd róla.

Az MTK Budapest elleni utolsó őszi bajnoki mérkőzésen búcsúzott a Ferencvárostól Nagy Dominik, aki tavasszal már a lengyel Legia Warszawát erősíti. A játékos a Fradi TV legfrissebb adásában elárulta: sajnálja, hogy az őszi szezon második felében nem tudta legjobbját nyújtani.

– Három és fél év alatt rengeteget impulzus ért a klubnál, Lipcsei Gábor hülyeségeit biztosan nem fogom elfelejteni… Viccet félretéve, vidékiként érkeztem a Ferencvárosba, és sikerült megküzdenem a kezdőpozícióért, erre nagyon büszke vagyok; átéreztem, mit jelent a Ferencváros játékosának lenni.

– Remélem a szurkolók a jó dolgokra emlékeznek majd rólam, én is csak a pozitív emlékeket viszem magammal. Mindig megpróbáltam maximumra törekedni, kihajtottam magam a pályán – de egy Ferencváros-játékostól csak ez várható el. Örülök, hogy a Fradi játékosa lehettem, hiszen szerintem egy magyar játékos számára a válogatottság mellett ez lehet a legnagyobb elismerés.

Amikor kiderült, hogy Nagy Dominik januártól a lengyel csapatot erősíti, néhány kívánságát a klub kamerái előtt lejegyzetelte az őszi szezon hajrájára nézve. A Fradi TV búcsúzóul szembesítette akkori soraival a játékost.

– Azt írtam a papírra, hogy szeretném, ha a csapat az első helyen telelne – ez sajnos nem jött össze, de remélem, a bajnokság végén már így lesz. Kívánságom volt, hogy szeretnék a hátralévő mérkőzéseken a csapat sikeréhez gólokkal, gólpasszokkal hozzájárulni – ebből a gólpasszok valósultak meg. Tovább leírtam azt is, hogy szeretném, ha a csapat régi önmagára találna. Azt gondolom, voltak mérkőzések, amikor ezt az arcunkat mutattuk.

A szokásos Fradi-évzáró eseményen a Fradi TV Lovrencsics Gergőt is kérdezte a küzdelmes őszi szezonról.
– Nehéz évem volt, az Európa-bajnokság után egyből bekapcsolódtam a Ferencváros felkészülésébe, majd rögtön kezdődött a BL-selejtező. Nehéz volt az utolsó fél év, persze tisztában vagyok azzal, hogy lehetett volna jobb is. Most már az a legfontosabb, hogy a csapat minden tagja kipihenje magát és újult erővel, frissen tudjunk nekivágni a következő évnek. Lengyelországban kicsit rövidebb a téli szünet, így ennyi időm régen volt pihenni. Nehéz tavaszra számítok, hiszen a bajnokság bizonyította: képes bárki bárkit megverni az NB I-ben. Biztos vagyok abban, hogy tavasszal is kiélezett lesz a sorozat, az utolsó fordulókig kiélezett küzdelem várható, de úgy érzem, még mindig van esélyünk megnyerni a bajnokságot, ez a célunk – árulta el a válogatott játékos.

A teljes adás itt nézhető vissza.

címlapkép: fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik