NB I

„A válogatott játékosoknak sincs bérelt helyük a kezdőcsapatban”

Kovács Zoltán, a Videoton sportigazgatója szerint lesznek változások az öltözőben a télen.

Az őszi szezon végeztével az élen telel a Videoton, melynek sportigazgatója, Kovács Zoltán a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatot, ahol összegezte az őszi szezont, valamint a várható változásokról is beszélt.

– Augusztus végére alakult ki a teljes keret, akkorra már megerősödtünk annyira, hogy merészebb célokat is kitűzhettünk. A csapat ereje alapján reális, hogy vezetjük a tabellát, de nem mindig játszottunk azon a szinten, ami elvárható. A lényeg azonban az, hogy tudjuk ennek az okát, tudjuk, min kell változtatnunk. Léteznek folyamatok a fociban, amiket egyszerűen nem lehet megerőszakolni, gyorsítani. A beilleszkedés például ilyen. Vannak, akik azután, hogy megfelelő fizikai állapotba kerültek, remekül teljesítettek, de vannak, akik még nem tudták azt a meghatározó futballt nyújtani, amire egyébként képesek – értékelte a félévet Kovács Zoltán, és a téli erősítésekre is kitért.

A címlapfotó és a fotó a vidi.hu-ról származik.

– Igen, lesznek mozgások az öltözőben. Amikor kialakítottuk az idei, a megszokottnál kicsit bővebb keretet, az volt a célunk, hogy az edzői stábnak megfelelő merítési lehetőséget biztosítsunk, legyen lehetőségük válogatni, majd pedig dönteni, hogy kikre számítanak. Nagy a nyomás a klubon, hiszen sokat foglalkozik a sajtó azzal, hogy a Vidiben válogatott játékosok nem kerülnek be a csapatba, amire azt tudom mondani, nem emlékszem arra, hogy bárkinek is megígértük volna, amikor minket választott, hogy bérelt helye lesz, természetesen a hozzánk igazoló játékosok sem kérhettek ilyet. A verseny tehát nagy, de ebből a klub csak profitálhat. A játékosoknak folyamatosan bizonyítaniuk kell, hogy a közösség hasznára tudnak lenni, a vezetőedző pedig a mindennapi munka alapján dönt, hogy kinek szavaz bizalmat, amiért természetesen vállalja a felelősséget is. Igazolni tehát valószínűleg nem fogunk, csak nagyon nagyon indokolt esetben, a keret erős, alkalmas a célok megvalósítására. A mozgás a másik oldalon lesz érzékelhető. Azok közül, akik nagyon kevés lehetőséghez jutottak, lesznek, akik elhagyhatják a csapatot – mondta a sportigazgató.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Olvasói sztorik