NB I

Több magyar klub is érdeklődik Jova iránt, de a külföldi folytatás sem kizárt

Az FTC-játékos menedzsere szerint több mint ötven százalék az esély, hogy távozik a kapus az Üllői útról.

Mint ismert, néhány héttel ezelőtt a Ferencvárosi TC kapusáról, Jova Leventéről szóltak a hírek, aki a beszámolók szerint az egyik fővárosi szórakozóhelyen megvert egy lányt. A balhéja miatt a Ferencváros vezetősége fegyelmi eljárást indított az ügyben és felmentette az edzéslátogatás alól a hálóőrt. A Rangadó.hu érdeklődésére Paunoch Péter menedzser beszélt Jova jövőjével kapcsolatban.

– Ami a konkrétumokat illeti, érdemi megbeszélésre egyelőre még nem került sor a Ferencváros vezetőivel – kezdte Paunoch. – Ami pedig Levente jövőjét illeti, nagy a valószínűsége annak, hogy távozni fog a csapattól, több mint ötven százalék esélyét látom ennek. A feltételekről azonban még meg kell egyezni a klubbal, amely nem szándékozik felbontani a szerződését, ez egyértelműnek tűnik. Ez alapján vagy valamelyik csapatnak ki kell vásárolnia őt, vagy pedig kölcsönadják. Arról az átigazolási időszak előtt megkapjuk a pontos tájékoztatást, hogy milyen feltételekkel távozhat Levente – vázolta a szituációt a FIFA-licences menedzser.

– Magyarországról több klub is érdeklődik iránta, de a külföldi folytatás lehetőségét sem zárjuk ki, igaz, nem ez a prioritás. Megnehezíti a dolgunkat az a tény, hogy Levente az utóbbi időben keveset játszott, hiszen csak második számú kapusként számítottak rá, viszont a korábbi rezüméje nem rossz. Fiatalon kezdőkapus volt a Ferencvárosban, illetve az U21-es válogatottban is többször számítottak rá, ezek mellette szólnak. Amennyiben egy csapat külföldön kapust keres – akár második számút is –, abban maradtunk Leventével, hogy nem zárjuk ki azt a lehetőséget, majd ő idővel kivívja magának a kezdőkapus szerepét. Úgy gondolom, a magyar klubok is adni fognak neki szakmailag egy esélyt, emberileg pedig nincsenek averzióim vele kapcsolatban. Biztos vagyok benne, aki leigazolja, mind szakmailag, mind emberileg jó vásárt fog vele csinálni – zárta a Rangadónak adott nyilatkozatát Paunoch Péter.

Olvasói sztorik