NB I

MK-nyolcaddöntős ellenfelével is készül a Vasas a tavaszi szezonra

Január első csütörtökén kezdi az angyalföldi gárda a felkészülést.

Hivatalos honlapján tette közzé a Vasas a 2017 január elején kezdődő felkészülési programot, amelyben szó esik az edzőtáborozás helyéről és a felkészülési mérkőzések ellenfeleiről is.

„2017. január 5-én, csütörtökön találkoznak újra a játékosok, hogy elkezdjék bő egyhónapos felkészülésüket a Magyar Kupa nyolcaddöntő február 11-i, szombati első mérkőzésére a Dorog ellen.

Három idegenlégiósunk, Ristevski, Pavlov és Polekszics kivétel, mert ők csak egy héttel később, 12-én csatlakozhatnak társaikhoz. Sérüléséből lábadozó kapusunk ugyan még nem edzhet együtt a csapattal, de már itt lesz velünk.
Másnap, január 6-án már fizikai teljesítményteszten vesznek részt labdarúgóink.
A hétvége után pedig 9. és 14. között – hétfőtől péntekig – a már megszokottnak mondható Mátraházai Edzőcentrum ad otthont csapatunk számára.

Január 16-ától, hétfőtől két héten keresztül – az időjárás függvényében – vélhetően többnyire a Fáy utcai létesítmény sátorral fedett műfüves edzőpályáján készülnek tovább játékosaink.
Ezen időszak alatt várhatóan három felkészülési mérkőzést is játszunk. Ezek az időpontok és az ellenfelek azonban változhatnak. A tervek szerint január 21-én, szombaton a Csepellel, 25-én, szerdán a Doroggal, míg 28-án, szombaton a Pénzügyőrrel mérkőzünk meg. A helyszín mindhárom esetben valószínűleg a Fáy utcai Mészöly Kálmán műfüves pálya lesz. A pontos időpontról később adunk tájékoztatást, ám a hagyományokhoz hűen a szombati meccsek délelőtt 11 óra körül kezdődnek.

Majd január 30-ától hétfőtől, február 4-ig, szombatig – 2014 után, immáron negyedik alkalommal – a jól bevált Lipóti Edzőcentrumba és az Orchidea Hotelbe teszik át telephelyüket játékosaink, ahol tökéletes körülmények között edzhetnek. Itt az elképzelések szerint két találkozó vár csapatunkra. A hétközi meccs kedden vagy szerdán lesz egy szlovák csapattal, míg a második edzőmeccset szombaton rendezik, amelyen egy cseh első osztályú csapat lesz az ellenfél, előfordulhat, hogy a Mladá Boleslav együttese. Természetesen minden hét elején pontosítjuk az aktuális heti programot.

Rá egy hétre pedig már 2017. február 11-én szombat, 14.00 órától az NB II-es Dorog otthonába látogatunk, a Magyar Kupa legjobb 8 közé jutását eldöntő párviadal első, idegenbeli mérkőzésére. Az NB I-es bajnokság 20. fordulójában február 18-án „hazai” pályán – Újpesten vagy még mindig Kispesten – a Haladás együttesét fogadjuk.”

Olvasói sztorik