NB I

Gaál lett az eddigi szezon harmadik leggyengébb forduló legjobbja

Zsinórban hatodszor van ott legalább az egyik fehérvári csatár az álomcsapatban.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint rendezni, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 19. fordulóban álomcsapatunk 3-4-3-es felállásban „kerül pályára”.

A 19. forduló álomcsapata

Molnár P. (Paks, 275) – Nego (Videoton, 257), Nalepa (Ferencváros, 249), Leandro (Ferencváros, 270) – Hadzic (Videoton, 236), Gera (Ferencváros, 258), Kanta (MTK, 263), Andrics (Újpest, 241) – Bardi (Újpest, 262), Scsepovics (Videoton, 269), Gaál (Haladás, 285)

Összességében gyengécske fordulóval zárult a 2016-os NB I-es esztendő, hiszen az álomcsapat pontszámainak átlaga mélyen az eddigi 19 kör átlaga (282 pont) alatt van, méghozzá a harmadik legalacsonyabb, amelyet a szezonban láthattunk (260). Kis híján egy kapusé, az idei szezonban először játszó paksi hálóőré lett a „forduló legjobbja”-cím, de nyolcadszor került be Loic Nego, Nalepa 249-es értéke pedig a harmadik legkisebb, amivel középhátvéd idén beverekedte magát (Hegedűs J. 247 12. forduló; Leandro 248 12. forduló) – Mészáros 250-ét szorította le a dobogóról. Nem állt messze hasonlótól Gera sem, aki 258-as pontszámával mindössze néggyel jobb, mint a középpályán Szolnoki (2. forduló) és Iszlai (11. forduló). Scsepovics csapattagságával utolérte a góllövőlista élén telelő Feczesint, és zsinórban hatodszor került be a két fehérvári csatár, név szerint ő vagy Danko Lazovics az álomcsapatba (bár az előző öt fordulóval ellentétben ezúttal már társai is akadnak).

Az előző forduló legjobbja (Kanta) sem győztes csapatból került ki, és ez most sincsen másként. Ezúttal ugyanis a Videoton elleni mérkőzést egy szabadrúgásgóllal döntetlenre mentő Gaál Bálint lett a legjobb 285-ös pontszámmal. Öt kapuralövéséből háromszor el is találta azt, egyszer szabálytalankodott, háromszor őt faultolták, 26 passzából 23 volt sikeres (88%), 25 párharcból csatár létére 12-t megnyert és nyolc alkalommal vesztette el a játékszert.

Kevésen múlt Lipták Zoltán (245), Botka Endre (231), Nagy Dominik (253), Torghelle Sándor (246), Koltai Tamás (232) és Hangya Szilveszter (233) csapattagsága is.

Különösen gyenge napot fogott ki a Mezőkövesd a Honvéd ellen, a forduló öt legrosszabb teljesítménye kezdőktől egyaránt Pintér Attila csapatából származik. Mevoungou, Pauljevics, Strestík és Molnár értékénél azonban még alacsonyabb Tarmo Kinké, aki mindössze 150-et kapott.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Olvasói sztorik