NB I

Kétgólos győzelemmel vonul telelni az Újpest

Andrics és Bardhi góljára nem volt válasza a Debrecennek.

OTP Bank Liga, 19. forduló

Újpest FC – Debreceni VSC 2-0 (0-0)
Kecskemét, Széktói Stadion, 700 néző, játékvezető: Iványi Zoltán

Újpest: Balajcza – Balázs, Heris (Pávkovics, 3.), Kecskés, Mohl – Windecker, Bardhi – Balogh B. Diarra, Andrics (Lázok, 90.) – Perovics (Cseke, 73.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Debreceni VSC: Verpecz – Nagy Z. (Chuka, 73.), Szatmári, Brkovics, Völgyi – Filip (Horváth, 59.), Tőzsér – Jovanovic, Szekulics, Holman – Vittek (Takács, 59.). Vezetőedző: Leonel Pontes
Gólszerzők: Andrics (47.), Bardhi (77.)

Két rossz formában lévő csapat mérhette össze erejét az NB I 19. fordulójában. Mindkét gárda legutóbbi öt összecsapásából csak egyet tudott megnyerni, a Debrecen ráadásul már négy meccs óta nyeretlen volt a találkozót megelőzően.

Alig kezdődött meg az összecsapás, a pályaválasztó Újpestnek szinte egyből cserélnie kellett. Haris nem tudta folyatni a játékot, Pávkovics érkezett a vélhetően szalagszakadást szenvedő játékos helyére.

Az 5. percben a 350. NB I-s mérkőzésén pályára lépő Balajcza Szabolcsnak kellett nyújtózkodnia egy vendég szögletet követően. A 11. percben hasonló forgatókönyvet szemlélhettünk, Tőzsér szögletét követően Nagy Zoltán pörgetett a hosszú sarok irányába, ám a rutinos hálóőr ezúttal is odaért.

A folyatásból a hazaiak is egy szögletet követően veszélyeztettek, ám Balogh fejesét követően Verpecz kezei közt landolt a labda. Ezt követően egészen a 28. percig kellett várni egy újabb komoly helyzetre, Balogh szabadrúgását követően Windecker fejelt pontatlanul. Három perccel később Andric cselezgetett az alapvonal felé, majd éles szögből leadott lövését Verpecz ütötte szögletre.

A folytatásban is az Újpest akarata érvényesült, ám a mezőnyfölény ellenére adósak maradtak a lehetőségekkel. A 40. percben Balogh átadását követően Perovic került nagy helyzetbe, ám az egyik piros mezes az utolsó pillanatban blokkolni tudta a labdát.
Két perccel később Holman küldött el egy csellel két lila mezest, majd 12 méterről, ziccerben a kapu mellé lőtt. A félidő hajrájára felpörögtek az események, Bardhi távoli szabadrúgása alig szállt el a Loki kapuja fölött.

A térfélcserét követően gyorsan megszerezte a vezetést az Újpest, Verpecz kezei közül kicsúszott a szélről beívelt labda, Andrics pedig közvetlen közelről az üres kapuba passzolt. (1-0)

Az 57. percben a Debrecen veszélyeztetett, Holman 20 méterről elvégzett szabadrúgása nem sokkal tekeredett el a felső léc fölött. A 67. minutumban még nagyobb lehetőség adódott Holman előtt, ám hét méterről a kapu fölé bombázott.

A 78. percben mintaszerű újpesti akciót követően növelték előnyüket a lila mezesek. Bardhi 15 méterről tekert a hosszú felsőbe. (2-0)

A hajrában az Újpestnek már nem volt sietős, próbálta őrizni a labdát, a Loki pedig nem tudott újabb erőket mozgósítani, így a Haladás és a Videoton után az Újpest ellen is vereséget szenvedett.

– Küzdelmes mérkőzést láthattunk. Az Újpest többet tett a győzelemért, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. A Debrecennek is voltak lehetőségei, ám a jobb helyzetkihasználás döntött – nyilatkozta a Rangadó.hu szakértője, Kereki Zoltán , a Zalaegerszeg és a Haladás egykori válogatott védője.
Olvasói sztorik