NB I

Kikapott a Vasas Pakson

Az augusztus óta listavezető angyalföldiek így végül csak a harmadik helyen zárták az őszi szezont.

OTP Bank Liga, 19. forduló

Paksi FC – Vasas FC 1-0 (1-0)
Paksi Stadion, 1467 néző. Játékvezető: Karakó.
Paks: Molnár P. – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Bartha, 68.), Kecskés, Bertus, Szakály (Laczkó, 84.) – Hahn (Vernes, a szünetben). Vezetőedző: Csertői Aurél.
Vasas: Nagy G. – Burmeister, Korcsmár, Ristevski – Murka, Vida, Berecz, Hangya – Ádám (Király, 68.), Pavlov, Remili (Ferenczi, 79.). Vezetőedző: Michael Oenning.
Gólszerző: Hahn (43.)

A listavezető, de elmúlt öt bajnokiján csak egyetlen győzelmet arató Vasas az idei szezonban hazai pályán még veretlen Paks otthonába látogatott a magyar élvonal 19., a kéthónapos téli szünet előtti utolsó fordulójában. A két csapat idénybeli első találkozóját a budapestiek nyerték 1-0-ra, azonban a Vasas eddigi nyolc bajnoki mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni Pakson – egy döntetlen mellett hét vereség volt a fővárosiak mérlege az összecsapást megelőzően.

Lendületes, jó iramban kezdődött a találkozó, az első valamirevaló helyzetig azonban egészen a 18. percig kellett várni: ekkor előbb Remili lövését blokkolta Lenzsér, majd a szögletből Korcsmár fejelt kapu mellé. Pár perccel később is egy pontrúgást követően veszélyeztetett a vendégcsapat, Vida ívelése után Ádám terelte kapu felé a labdát, de Molnár magabiztosan fogta a kísérletet. Az első félóra végén az addigi legnagyobb helyzetet hagyta ki a Paks, Pavlov senkitől sem zavartatva lőhetett a büntetőpont magasságában, de Molnár eszén ezúttal sem lehetett túljárni, bravúrral védte a csatár próbálkozását a hálóőr.

A félidő hajrájában aztán a Paks is veszélyesebbé vált: egy távoli lövés Szakályban akadt el, aki pont így került hatalmas helyzetbe, de flegma sarkazásával nem éppen a lehető legjobb megoldást választotta – nem is okozott komolyabb gondot Nagynak. A túloldalon Murka távoli lövésével ugyanakkor már meggyűlt a baja a paksi kapusnak, gólt azonban mégis a hazaiak szereztek: egy beadás után a komplett Vasas-védelem képtelen volt felszabadítani, Hahn pedig bevette a vendégek kapuját a 43. percben (1-0).

A gólszerző sérülés miatt a második játékrészre már nem futott ki (Vernes váltotta a szünetben), de így is a hazaiak lőttek kis híján újabb gólt: egy távoli szabadrúgás a Vasas kapujának felső lécét is érintve hagyta el a játékteret. A vendégek is próbálkoztak, de Pavlov és Berecz lövését is védte Molnár, Remili pedig hiába esett nagyot a büntetőterületen belül, tizenegyes helyett sárga lapot kapott a játékvezetőtől. Ezt követően kicsit paprikásabbá vált a hangulat, a sípmesternek a következő percekben további három alkalommal is fel kellett mutatnia a figyelmeztető cédulát, végül összesen kilenc alkalommal választotta ezt a fegyelmezési formát – kivétel nélkül mind a második félidőben.

Azért a futballra is maradt idejük a játékosoknak, Remili szabadrúgása centikkel kerülte el a kaput, majd Nagy védett gyors egymásutánban két paksi próbálkozást is. A játékidő vége felé közeledve egyre kétségbeesettebben próbálkozott a Vasas, de Burmeister és Korcsmár lövését is fogta Molnár, és ezúttal még Ferenczi becserélése sem tett csodát, így az augusztus óta élen álló Vasas a téli pihenő előtt elvesztette első helyét a tabellán, a Paks pedig felkapaszkodott a nyolcadik helyre.

A találkozót a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a Paks, a Debrecen és a Dunaújváros egykori válogatott védője értékelte:
– Nagyon jó mérkőzést játszott egymással a két csapat. Sokáig úgy tűnt, hogy tipikus egygólos találkozó lesz a meccs, ami végül így is történt, de azért a hajrában akadtak lehetőségek mindkét oldalon – paksi szempontból szerencsére ezekből nem született találat, így a csapat fontos két győzelemmel zárta le az őszi szezont.
Olvasói sztorik