NB I

Lovrencsics és Pintér lett a bűnbak Dollnál?

Túlterheltek vagy a saját pecsenyéjüket sütögetik a Ferencváros válogatott játékosai?

Az utóbbi hetekben gyenge teljesítményt nyújt a Ferencvárosi TC két válogatott labdarúgója, Lovrencsics Gergő és Pintér Ádám. Előbbi játékos az elmúlt mérkőzéseken kényszerűségből a jobbhátvéd posztján szerepelt, ám ez láthatóan nem fekszik neki, a Vasas ellen például két tizenegyest is “összehozott”. A Pintér által vezérelt védelem holtversenyben a harmadik legtöbb gólt (26) kapta az idei szezonban, a legutóbbi fordulóban pedig a Mezőkövesd ellen az ő nagy hibája után született az első borsodi gól. A félidőben Thomas Doll kifejezte elégedetlenségét mindkét játékosa irányába, és lecserélte őket. Az MTK elleni bajnokira készülő keretben pedig a hírek szerint sem Lovrencsics Gergő, sem pedig Pintér Ádám nem kapott helyet.

Az üllői129.hu portál úgy tudja, a szakmai stáb átbeszélte a játékosokkal a helyzetet, és ezután született meg a döntés, hogy pihenőre küldik őket. Ezt a két focista elfogadta, hiszen az Eb miatt is elég megterhelő volt számukra ez az év, jól jön egy kis pihenő, hogy feltöltődve vágjanak neki majd a tavaszi szezonnak.

Az M4 Sport Játékoskijáró című műsorának viszont az FTC vezetőedzője, Thomas Doll elég sejtelmesen nyilatkozott a keret összetételét illetően.

– Ha egy csapatnál túl sok lesz az egyéni érdek az nem jó, és őszintének kell lennem, nem vagyunk még túl ezen. Edzőként meg kell néznem, milyen lehetőségeim vannak arra, hogy rendet tartsak az öltözőben. Ha az egyéni érdekek miatt a csapatérdek sérül, akkor döntéseket kell hozni, de ezzel nincsen problémám, meg merem lépni ezeket, ami adott esetben azt is jelentheti, hogy valakit ki kell zárni a közösségből, hogy ne sérüljön a csapatérdek – nyilatkozta a német tréner. – Azokat a játékosokat, akik szívesen jönnek az edzésekre és megfelelően dolgoznak, szívesen látjuk. De azoknak, akik csak a saját pecsenyéjüket sütögetik, semmi keresnivalójuk a Ferencvárosnál. Elindult egy folyamat, bizonyos döntéseket már meghoztunk, de még sok mindent meg kell vizsgálnunk, és ha kell további döntéseket hozunk. Tavasszal pedig megpróbálunk még szigorúbb fegyelmet fenntartani.

Olvasói sztorik