NB I

A Videoton telel a tabella élén

A fehérváriak 1-1-es döntetlent értek el a Haladás ellen, de így is átvették a vezetést a táblázaton.

OTP Bank Liga, 19. forduló

Swietelsky Haladás – Videoton 1-1 (0-1)
Soproni Városi Stadion, játékvezető: Vad II.

Haladás: Gyurján – Schimmer, S. Wils, Hegedűs, Bosnjak – Jagodics, Iszlai, Kovács L. (Kiss T., a szünetben) – Rácz (Kiss B., 93.), Gaál, Halmosi. Vezetőedző: Mészöly Géza
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Szolnoki, Stopira – Hadzic, Scsepovics, Juhász, Pátkai – Géresi (Feczesein, 78.), Lazovics. Vezetőedző: Henning Berg

Gólszerző: Gaál (57.), illetve Scsepovics (16.)

A 2016-os esztendő utolsó NB I-es fordulójában a Haladás soproni albérletében lépett pályára a Videoton együttese. Az első védeni valója a vendégek kapusának akadt, Gaál Bálint az ötödik percben tekert kapusa egy szabadrúgást 25 méterről, de Kovácsik magabiztosan hárított. A hetedik percben még les miatt érvénytelenítették Scsepovics találatát, de kilenc perccel később már megszerezte a vezetést a Vidi: Lazovics végzett el gyorsan egy szabadrúgást, majd Hadzic laposan a hosszúra lőtte a labdát, az érkező Scsepovics pedig két lépésről Gyurján mellett a kapuba lőtt. (0-1)

Rögtön növelhette is volna előnyét a fehérvári csapat, de Géresi nagy helyzetben pontatlanul célzott. Ezek a Videoton percei voltak, a vendégek sorban dolgozták ki a lehetőségeket, Géresi beadását Hadzic hat méterről centikkel fejelte mellé. Kezdett szépen-lassan magára találni a Haladás is, a 30. percben Halmosi közeli próbálkozását Kovácsik bravúrral védte.

A második játékrész elején próbálta növelni előnyét a Videoton, de Lazovics közeli helyzetét Gyurján hárította. A folytatásban Rácz és Gaál is távolról kísérletezett, de Kovácsik a helyén volt és biztosan védett. Nem úgy az 57. percben, amikor Gaál 17 méteres szabadrúgása a bal sarokban landolt, így egyenlített a Haladás. (1-1)

A második félidő derekán Scsepovics cselezgetett, majd 15 méterről a jobb alsó mellé tüzelt. Öt perccel később Szolnoki is próbálkozott 16 méterről, de a fehérvári védő sem találta el a kaput. A 72. minutumban egy vendég szöglet után Vinícius fejelt fölé.

A Videoton folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket, a 81. percben végzett el gyorsan egy szabadrúgást, amelyet követően a csereként beálló Feczesin talált a kapuba, de a játékvezető visszafújta az esetet szituációt és sárgát adott Lazovicsnak, aki egy perccel később remekül tekert a hosszú irányába, Gyurján azonban szépen védett.

Öt perccel a rendes játékidő vége előtt nagy lehetőséget puskázott el a szombathelyi együttes is: Rácz hozta nagy helyzetbe Halmosit, aki 7 méterről fejelt, de Kovácsik hárítani tudott. Két minutummal később Iszlai lövése csak centikkel ment mellé, az utolsó percek a Haladásé voltak, de több gól már nem esett, így 1-1 lett a vége. Mivel a Vasas kikapott Pakson, így jobb gólkülönbsége miatt a Videoton átvette a vezetést a tabellán.

A találkozót a Rangadó.hu szakértője, az NB II-es Sopron vezetőedzője, Supka Attila értékelte.

– Kiegyenlített mérkőzés volt, két egyforma képességű csapattal. Nem látszott, hogy melyik gárda játszik a bajnokságért, és melyik tartózkodik a középmezőnyben. Az első félidőben a Haladás egy kicsit visszafogottabb volt, a Videotonnak pedig megvoltak azok a lehetőségei, amelyekkel megnyerhette volna a mérkőzést. A második játékrészben azonban a Haladás gólokkal győzhetett volna, az utolsó tíz percben két száz százalékos ziccere is volt. Ebben az időszakban a Haladás kontrái ültek, függetlenül attól, hogy a Videoton sok szöglete és szabadrúgása miatt nyomás alatt voltak. A Vidi játékából hiányzott az átütőerő, amivel megnyerhették volna a meccset, és így a szombathelyiek megérdemelten szereztek egy pontot.

Olvasói sztorik