NB I

Torghelle mentett pontot az emberhátrányban futballozó Fradi otthonában

Csukics kiállítása sokba került a zöld-fehéreknek. Az MTK a pontszerzés ellenére a kieső zónában telel.

OTP Bank Liga, 19. forduló

Ferencvárosi TC – MTK Budapest 1-1 (1-0)
Groupama Aréna, 4754 néző, játékvezető: Andó-Szabó Sándor

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Csukics, Leandro – Nagy D., Gera Z, Hajnal (Gyömbér, 60.), Radó – Djuricin, Böde.
Vezetőedző: Thomas Doll
MTK: Petkovics – Baki, Poór, Vukmir, Vadnai – Kanta, Vass (Szatmári, 76.), Vogyicska (Takács, 67.) – Ramos, Torghelle, Gera D. (Nikacs, 60.)
Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz
Gólszerzők: Baki (öngól, 36.), illetve Torghelle (80.)
Kiállítva: Csukics (56.)

A Ferencváros elleni örökrangadóval zárta a 2016-os esztendőt az MTK Budapest, s bár a címvédő megközelítőleg sem úgy teljesít, mint az előző idényben, mégis a zöld-fehérek számítottak a mérkőzés esélyesének. Ráadásul a kék-fehérek a kieső zónából kezdhették meg az összecsapást, ugyanis a Diósgyőr a Gyirmót legyőzésével előrébb lépett a tabellán.

A két együttes legutóbb szeptember 10-én, az OTP Bank Liga 8. fordulójában találkozott Dunaújvárosban, akkor az MTK győzött 2-1-re.

Jó iramban, ámde helyzetek nélkül indult a 211. örökrangadó. Az első negyedórában a Ferencváros próbált támadásokat szövögetni, ám az MTK letámadása miatt csak a mezőnyben küzdöttek a felek. A 15. percben Dilaver gondolt egyet, s jó harminc méterről megcélozta Petkovic kapuját, a szerb kapus azonban magabiztosan hárított.

A folytatásban a felek jó ideig nem tudták eltalálni a kaput, majd a 36. percben jóformán a semmiből szerzett vezetést a hazai csapat. Ekkor Djuricin indította volna Nagy Dominiket, ám az őt szerelni igyekező Baki Ákos saját kapujába kotorta a labdát. (1-0)

Az első játékrész igencsak parázs hangulatban ért véget, a hazaiak Csukics sárga lapja miatt reklamáltak hevesen a játékvezetőnél.

A térfélcserét követően sem változott a mérkőzés képe, az 56. percben azonban nem várt fordulat következett be. Csukics durva belépőjének köszönhetően megkapta második sárgáját, így a Fradi emberhátrányba került. A szerb védő pedig annyira keményen lépett oda Gera Dánielnek, hogy Teodoru Vaszilisznek le kellett cserélnie a fiatal szélsőt. Thomas Doll pedig egyből reagált Csukics kiválására, Gyömbér Gábor lépett pályára Hajnal Tamás helyére.

Az MTK sokáig nem tudott mit kezdeni létszámfölényével, azonban a 80. percben Torghelle Sándor egyenlíteni tudott. Kanta József szabadrúgása után a kék-fehérek rutinos támadója fejelt hat méterről Dibusz hálójába. (1-1)

Ezt követően megélénkült a játék, s vérszemet kapott a vendég együttes. Az MTK közel került a vezetés megszerzéséhez is, a 83. minutumban Nikacs megpattanó lövése a hálóba jutott volna, ha Nagy Dominik keze nem állja a labda útját.

A zárszó Torghelle Sándoré lehetett volna, ám a hosszabbítás első percében az ötös magasságából a kapu mellé fejelt.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya értékeli. Hamarosan…
Olvasói sztorik