NB I

Vela korai bombagólja három pontot ért a DVTK-nak

Hatpontos rangadót bukott a Gyirmót, zsinórban ez volt az Urbányi-csapat nyolcadik veresége.

OTP Bank Liga, 19. forduló

DVTK – Gyirmót FC Győr 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, játékvezető: Farkas Á.
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes – Dausvili – Vela (Boros, 92.), Nono (Bognár I., 85.), Kitl, Bacsa (Ugrai, 78.)- Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gyirmót: Sebők Zs. – Présinger Á. (Tóth N., 77.), Lengyel D., Bori, Áchim (Novák, 83.) – Jancsó, Kiss M., – Sallói D., Filkor (Madarász, 83.), Csiki – Simon András. Vezetőedző: Urbányi István.
Gólszerzők: Diego Vela (16.)

A sereghajtó Gyirmót FC Győr az őszi szezon zárásaként a Diósgyőr ideiglenes otthonában, Mezőkövesden lépett pályára szombat délután. A találkozót megelőzően a diósgyőriek előnye öt pont volt a rivális előtt, igazi kiesési, hatpontos rangadóra került tehát sor. A újonc zsinórban hét vereséget húzott be, utoljára szeptember 24-én szerzett pontot Urbányi István legénysége, míg a DVTK a fontos Paks elleni győzelem után legutóbb a Vasassal szemben maradt alul.

A találkozót a piros-fehér csíkos Diósgyőr kezdte, a Gyirmót ezúttal is sárga mezben lépett pályára. A mérkőzés elejét nagyon megnyomta Horváth Ferenc csapata, agilisen lépett fel az újonc ellen, melynek hamar meg is lett az eredménye! Az első negyedóra végén egy szöglet utáni lepattanóra Diego Vela csapott le, a spanyol játékos jó 25 méterről tüzelt kapura nagy erővel, a középre tartó bombánál Sebők nem tudott hárítani, 1-0.

Az előny birtokában is többet birtokolta a labdát a DVTK, majd a játékrész második felében átvette az irányítást a gyirmóti együttes, de a diósgyőriek nagyon szervezetten védekeztek, a rést nem találták Filkorék. Az első félóra végén Kiss Máté végezhetett el szabadrúgást, a labdát remekül találta el, a játékszer végül a kapufán csattant… A veszélyes gyirmóti jelenetre rögtön érkezett a válasz az ellenféltől: a 32. percben Kitl végezhetett el pontrúgást, Sebők rosszul jött ki kapujából, Lipták pedig kishíján gólt fejelt. A labda pár centivel a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A félidő hajrájában újabb Lipták-ziccer maradt ki: a belsővédőt Kitl ugratta ki remekül, aki azonban kicsit hosszan tolta meg a labdát, amire lecsapott Sebők. A Gyirmót hátránya a szünetben így egy gól volt.

A fordulás után mindkét kapu előtt adódtak kisebbek lehetőségek, de igazán komoly gólszerzési lehetőség nem alakult ki. A 60. percben Sallói Dániel kemény belépője után elszabadultak az indulatok a pályán – végeredményben Sallói mellett Nemes is sárga lapot kapott.

A mérkőzés hajrájára megélénkült a Gyirmót támadójátéka, a 80. percben pedig óriási vendég ziccer maradt ki: előbb Csiki tüzelt éles szögből, ám Rados jól zárta a rövid oldalt, majd Sallói fejelhetett kiváló pozícióból, a próbálkozás pedig a kapufán csattant. A gólvonalról aztán Lipták tisztázott.

A támadószekcióban a hajrában új játékosokkal próbált új színt hozni csapata játékába Urbányi mester, de újabb találat már nem született. A Diósgyőr Vela korai góljával nagyon fontos három pontot szerzett, míg a sereghajtó Gyirmót vereséggel búcsúzott az őszi szezontól.


A találkozót Földvári Tibor, a DVTK korábbi játékosa, jelenlegi utánpótlásedzője értékelte.
– Nagyon örülök az 1-0-s győzelemnek, a játék képe alapján megérdemelten nyert szombat este a Diósgyőr. Igazi hatpontos rangadót húzott be Horváth Ferenc csapata, a fiúk pedig mindent megtettek a győzelemért. Nagyon nagy pozitívum, hogy a sikernek köszönhetően DVTK így nem a kiesőhelyről várja majd a tavaszi folytatást. Jelenleg a 9. pozícióban foglal helyet a csapat a tabellán, igaz, az MTK még később lép pályára. A diósgyőri játékosok önbizalmának a mai siker nagyon kellett – ez a telelés, illetve a tavaszi folytatás szempontjából is nagyon lényeges volt.
Olvasói sztorik