NB I

Eppel-fejessel verte a Honvéd a Kövesdet

Egy gól döntött a kevés helyzetet hozó találkozón.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
Bozsik József Stadion, 1679 néző. Játékvezető: Berke
Honvéd: Gróf – Ikenne-King (Prosser, 63.), Kamber, Lovric, Botka – Gazdag, Hidi – Lanzafame (Bobál D., 77.), Koszta, Holender – Eppel (Nagy G., 84.). Vezetőedző: Marco Rossi
Mezőkövesd: Tujvel – Vági (Sós, 82.), Hudák, Devecseri, Gohér – Molnár G., Mevongou – Pauljevics (Nicorec, 74.), Bacelic-Grgic, Kink – Strestík. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Eppel (70.)

A bajnokság két legjobb formában lévő csapata találkozott szombat délután az NB I tizenkilencedik fordulójában a Bozsik Stadionban, azaz a Budapest Honvéd fogadta a Mezőkövesd Zsóry FC-t. A hazaiak öt, míg a vendégek hét veretlenül megvívott találkozóval várták az utolsó őszi fordulót.

Kevés próbálkozással, de nagy küzdéssel indult a mérkőzés, sok kis szabálytalanság és reklamálások jellemezték az első tizenöt percet. A 18. percben aztán egy kis izgalom is költözött a pályára, Lanzafame kapta meg húsz méterre a kaputól üresen a labdát, az olasz csatár nagy lövése pedig a felső lécet találta telibe Tujvel érintésével. Nem sokkal később Eppel terült el a vendégek tizenhatosán belül, ám a sípszó néma maradt, ellenben Marco Rossival és a néhány ezer hazai szurkolóval, akik büntetőt reklamáltak. Ezután eléggé visszaesett a meccs színvonala, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az első játékrész vége előtt azért még egy kisebb lehetőség adódott a Honvéd előtt, egy szögletre üresen érkezett Koszta, ám a középpályás senkitől sem zavartatva erőtlen fejest küldött a kapura.

A második félidő rögtön egy góllal kezdődött, ám Berke játékvezető észrevette, hogy Molnár eljátszotta “Isten kezét”, és szabálytalanul juttatta a hálóba a labdát. Az 56. percben a már szabadrúgásból is több gólt szerző Lanzafame előtt adódott ismét lehetőség, hogy pontrúgásból hálót zörgessen, de 17 méterről feladta a labdát Tujvelnek. A 70. percben aztán megtört a gólcsend, Eppel fejelt nyolc méterről a kapu bal oldalába Botka jobb oldali beadását, 1-0. A 78. percben a meccs addigi legnagyobb helyzetét alakította ki a Mezőkövesd, ám a kapu torkából szögletre mentettek Kink elől a védők. A bekapott gól láthatóan felrázta a kövesdieket, ám nem tudtak betalálni, a 93. percben Strestík óriási ziccere kimaradt, így a Honvéd egy Eppel-góllal megnyerte a meccset.

A találkozót a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Honvéd korábbi vezetőedzője értékelte:
– Két sikercsapat mérkőzésén úgy gondolom, hogy a hazaiak megérdemelten nyerték meg a találkozót. Annak ellenére, hogy a Mezőkövesd jó formában érkezett és látszott is a játékosokon, hogy nagy önbizalommal rendelkeznek, mégis azt lehetett érezni, hogy csak az egy pontért jöttek. Gróf kapuja egyáltalán nem forgott veszélyben. Szerintem egy élvezetes meccset láthattunk, az első játékrészben több helyzete volt a Honvédnak, a másodikban már kevesebb, de mivel a Kövesd veszélytelenül focizott, így többet tett a Honvéd a hazai csapat a három pontért.
Olvasói sztorik