NB I

Gaál Bálint szeretné, ha a Vidi is a Fradi sorsára jutna

Szép idényzáróban reménykedik a Haladás csatára - aztán erősíteni kellene a télen, hogy még feljebb léphessenek.

A Swietelsky-Haladás a bajnoki címre hajtó Videoton ellen zárja a 2016-os évet. Mészöly Géza csapata a végére kissé fáradni látszik, utolsó hat mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg. Hogy mégsem mehet ellene biztosra a Vidi, annak az oka, hogy a Szombathely képes felszívni magát az erősebb csapatok elleni meccsekre, a Ferencvárost is legyőzte ideiglenes hazai pályáján – és éppenséggel a Videoton ellen sem adta olcsón a bőrét szeptemberben, amikor csak a hajrában tudott felülkerekedni a tavalyi ezüstérmes.
Gaál Bálint, a Haladás támadója a Paks ellen (is) eredményes volt, de az a gól nem ért pontot. A 2-1-es vereség után most bízik a pontszerzésben, sőt, ez a legkevesebb, amiben bízik… A Rangadó érdeklődésére azt mondta, a szurkolók segítségével felidézhetik az idei ősz bravúrosabb eredményeit is, és annak nem örülne a Vidi.

– Felcsúton 3-0-s vereséget szenvedtünk tőlük, de az eredmény nem tükrözte a játékot. Ez most egy másik meccs lesz: utolsó mérkőzés, amin minden erőtartalékunkra szükség lesz. Nem mondok újat azzal, hogy a Videoton az esélyes, a legerősebb keret az övék, minden posztra két játékosuk van. Ehhez jövünk mi a sérülések miatt szűkös keretünkkel… De mindenkinek fel kell szívnia magát, ahogy a Fradi és a Debrecen ellen, őket is meg tudtuk verni. Most is erre készülünk, hiányzók ide vagy oda – mondta Gaál Bálint.
A szombathelyi csapat egész ősszel albérletben futballozik és ez egy ideig még így marad, de a csatár szerint ezen nem múlt és később sem múlik majd a jobb teljesítmény, Sopronban is otthon vannak. Saját magával kapcsolatban a hat gólos játékos maximalista, és azt sem rejtette véka alá, hogy több kellene a csapattól a jobb helyezéshez, igaz, ehhez nem ártana, ha tavasszal többen is lennének…

– A szurkolók előtt le a kalappal, a nagy távolság ellenére is velünk vannak, a Fradi ellen olyan hangulatot teremtettek, amiben nem is veszíthettünk. Nagyon jó kis stadion ez, pár ezer ember már jó atmoszférát teremt. Nem jártunk rosszul az albérlettel, a szurkolóink hazai pályát varázsoltak nekünk.
– Soha nem vagyok teljesen megelégedve magammal, most sem. Sok meccset ki kellett hagynom sérülés miatt, ezt sajnálom. A többiből kihoztam a maximumot, nem lehetek elégedetlen. Jelen pillanatban a helyzetünk reális, a mezőny közepén vagyunk. Télen kell két-három minőségi játékos, akik segíteni tudnak a csapaton, akkor feljebb léphetünk. Ha nem sikerül erősíteni, akkor maradunk ezen a helyen – mondta mellébeszélés nélkül Gaál, majd visszatérve a szombati idényzáróra, a szurkolóknak is üzent.
– Szeretnénk szépen zárni az őszt, egy bravúrral megköszönni a mellettünk kitartó drukkereknek a biztatást – ráadásul egy győzelemmel pozitívba fordulna a mérlegünk, és nem lehetnénk elégedetlenek az őszi teljesítménnyel egy pozitív egyenleg esetén. Mindent elkövetünk ennek érdekében – tette hozzá a szombathelyiek játékosa.

Olvasói sztorik