NB I

Torghelle: nem baj, hogy zrikálnak, csak csinálják!

A 211. örökrangadó előtt beszélgettünk a rossz passzban lévő MTK támadójával.

Szombaton a Ferencváros otthonában van jelenése az MTK Budapest csapatának, amely legutóbb október 22-én a Gyirmót ellen tudott győzni a bajnokságban, és időközben a Magyar Kupától is búcsúzott. Torghelle Sándor csapata nehéz helyzetéről, a Fradi elleni mérkőzésről, és az MTK távlati jövőjéről is beszélt a Rangadó.hu megkeresésére.

– Nem vagyunk jó passzban, az biztos. Elszomorít, hogy nem tudjuk győzelemmel lehozni a mérkőzéseket. Kidolgozzuk a helyzeteket, minden mérkőzésen van rossz esetben legalább egy, de inkább két-három olyan lehetőségünk, ami százszázalékosnak mondható, de nem tudjuk értékesíteni. Ezen sürgősen változtatni kell, akár már most a Fradi ellen is. Ha ennyi helyzetet elpuskázunk, az vissza fog ütni, sőt már visszaüt, mert nem szerzünk pontokat. Ha ránézek a tabellára, roppant elkeserítő, amit látok, sokkal több ponttal kellene rendelkeznünk a helyzetek és a játék alapján.

– A Ferencváros szurkolói kifejezetten nem kedvelik. Hogyan éli meg a szidalmakat?
– Nem baj, hogy zrikálnak, csak csinálják! A Fradi ellen kettőzött erőnél is nagyobbal tudok pályára lépni, van még egy pluszmotivációm. Örökrangadóról beszélünk, ez is egy pluszt jelent számomra, illetve az is, hogy nem úgy nőttem fel, hogy a Ferencvárost éltetjük és szeretjük, hanem pont fordítva. Az is egy jó dolog, hogy az Üllői úton ott vannak a nézők. Az, hogy engem a szájukra vesznek, azt jelenti, hogy az elmúlt években okoztam nekik elég bosszúságot. A Fradi elleni utóbbi mérkőzések számomra jól jöttek ki, majdnem mindegyiken gólt rúgtam, győztes találatokat szereztem. Ebből azért lehet építkezni, és tudok erőt meríteni. Remélem, szombaton is el tudom majd keseríteni a Fradi-szimpatizánsokat.

– A kék-fehér együttes a bajnokságban legutóbb 2009-ben tudott győzni a Ferencváros otthonában, milyenek most az esélyek?
– Sajnos az elmúlt években az MTK nem győzni járt az Üllői útra, ám kívülről úgy tűnik, valami most nincs rendben a Ferencvárosnál. Az most nekünk harmadlagos, hogy ők milyen helyzetben vannak. Nekünk oda kell mennünk és ponttal, pontokkal kell eljönnünk, mert nagyon égető a helyzet. Nem szeretnék úgy elmenni telelni, hogy kiesőhelyen vagyunk.

– Hogyan alakul a csapat téli felkészülése?
– Valamikor január elején fogjuk elkezdeni. Az elején itthon leszünk Magyarországon, remélem, az időjárás kegyes lesz és nem lesznek nagy fagyok, illetve nem kell műfüvön edzenünk. Várhatóan a harmadik-negyedik héten megyünk majd edzőtáborba egy hétre, ismételten Törökország felé vesszük az irányt.

– A keretben várhatóak változások?
– Az MTK jelen helyzetben abszolút a fiatalokra épít és őket favorizálja. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémiáról folyamatosan jönnek ki a játékosok, akiket próbálunk beépíteni a csapatba. Valaki több lehetőséget kap, valaki kevesebbet. Azt látom, hogy ezen az úton akarnak a vezetők továbbmenni. Ez esetben nagy változás nem lesz a keretben. Ha viszont úgy döntenek, hogy változás kell, mert rossz helyzetben vagyunk és idősebb, rutinosabb játékosok mellett teszik le a voksukat, akkor elképzelhető, hogy lesznek változások. Ez a két opció van, de én inkább arra látok nagyobb esélyt, hogy marad ez a keret, de természetesen mindig lehet egy-két változás.

Olvasói sztorik