NB I

Doll elismerte, gyengébb lett a Fradi kerete, de már tárgyalnak az erősítésekről

Az FTC német vezetőedzője egyedül Djuricinnel elégedett az új igazolások közül.

A Ferencvárosi TC vezetőedzője, Thomas Doll a szokásos sajtócsütörtökön nyilatkozott arról, hogyan éli meg a csapat idei gyengébb szereplését, lesz-e mostanában olyan fiatal, aki hamar beépül a felnőtt csapatba és hogy milyen változások várhatók a télen.

– Nem egyszerű minden évben olyan fiatalokat találni, mint Nagy Ádám, vagy most Nagy Dominik, akiknek nagyon örülünk, hogy sikerült őket fejleszteni, ami elsősorban nekik köszönhető, mert akartak is fejlődni. Nehéz feladat, hogy minden évben legyen olyan, aki így meg tudja tenni a lépést az utánpótlásból a felnőtt csapat felé. Persze vannak, akik nagyon ígéretesek most is, már bele-belekóstolnak a dologba, olykor a kerettel edzenek. Kijelenteni viszont nem merem, hogy tavasszal biztosan lesz olyan közülük, aki berobbanna. Türelemre van szükség, hogy az új Gera Zoltánok, Hajnal Tamások előkerüljenek – idézte a német szakember szavait az ulloi129.hu.

– Mindenki látja, hogy kicsi a keretünk, veszítettünk a sebességünkből, ez hiányzik a játékunkból és látszik a mérkőzéseinken. Már voltak tárgyalásaink és lesznek is, és úgy gondolom, hogy a téli átigazolási szezon úgy sikerül majd, hogy a magyar bajnokságból, vagy külföldről érkeznek olyan játékosok, akik tavasszal a csapat segítségére lesznek. És lehet, hogy Ramírez távozik a télen – beszélt a jövőről Thomas Doll.

– Mindenki számára egy nagyon nehéz időszak ez. Nem azt a szívmelengető, könnyed játékot játszottuk, mint korábban. Az is lehet, hogy voltak olyanok, akik azt gondolták, hogy minden könnyen megy majd úgy tovább, mint korábban. Nem ez történt. Ellenfeleink is jóval többet adtak ki magukból ellenünk. Fontos, hogy az ilyen időket túléljük, áthidaljuk és a megfelelő következtetéseket vonjuk le. Most az a legfontosabb, hogy pontokat szerezzünk, a télen pedig dolgoznunk kell keményen, hogy változtassunk. Ha jobb lesz a játékunk, akkor a fejek is tisztábbak lesznek, így pedig az eredményesség is javulni fog, sokkal kevesebb egyéni hibát fogunk elkövetni. Az új játékosainktól sokkal többet vártunk, Djuricin kivételével a többiek eddig nem hozták az elvárt teljesítményt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik